Haberler

Bakan Eroğlu: Çalışmayan Müteahhitin İşini Bitiriyoruz

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak ihale ettikleri projelerin zamanında bitirilmesine önem verdiklerini belirterek, "Eskiden olduğu gibi müteahhit canı istediği gibi çalışsın, yok öyle. Tarih ve saat veriyoruz, çalışmazsa adamın işini bitiriyoruz, neticede fesh ediyoruz" dedi.

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak ihale ettikleri projelerin zamanında bitirilmesine önem verdiklerini belirterek, "Eskiden olduğu gibi müteahhit canı istediği gibi çalışsın, yok öyle. Tarih ve saat veriyoruz, çalışmazsa adamın işini bitiriyoruz, neticede fesh ediyoruz" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, 278 milyon lira yatırım bedelli 16 tesisin temelini atmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta valiliği ziyaret etti. Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile ilçe belediye başkanları tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali Özkan'dan kent hakkında bilgi aldıktan kente her zaman müjdelerle geldiğini belirten Eroğlu, 2012'den bugüne kadar kente 1,5 milyar liralık 132 müjde verdiğini belirterek, "Biz söz verince sözümüzün eri hükümetiz, ne söz vermişsek Allah'ın izniyle yaparız. Bu 132 müjdeden 89'u da tamamlanmış durumda" dedi.

'MÜTEAHHİT CANI İSTEDİĞİ GİBİ ÇALIŞSIN, YOK ÖYLE'

İl genelinde yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında da bilgi veren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Elbistan İlçesi İğde kasabası içme suyu halloldu. Şimdi Allah nasip ederse Afşin İlçesi'nin su meselsini çözeceğiz. Burada Altunelma, Tanır, Bakraç, Çobanbeyli, Arıtaş ve Çoğulhan yerleşim yerleri ile 24 mahallenin su problemini çözmek istiyoruz. Mevcut firma yavaş çalıştığı için biz bunu tamamen gönderdik, fesih ettik, yeni bir firmaya ihale ediyoruz. Sözleşmeye davet edip çok hızlı bir şekilde yapılmasını temin edeceğiz. Yani burada şunu ifade edeyim eskiden olduğu gibi müteahhit canı istediği gibi çalışsın, yok öyle. Tarih ve saat veriyoruz, çalışmazsa adamın işini bitiriyoruz, neticede fesh ediyoruz. Fesh etmek, teminatına el koymak suretiyle işine son vermek demektir, çok ağır bir ceza ve yeniden ihale ediyoruz. Afşin'le ilgili durum bu."

'AKDENİZ'E 33 MİLYAR TL'LİK YATIRIM YAPILACAK'

Bakanlık olarak Akdeniz Bölgesi için özel bir proje hazırladıklarını da ifade eden Veysel Eroğlu şunları söyledi:

"Akdeniz Gelişim Projesi'yle 33 milyar 392 milyon liralık yatırım yapılacak bu bölgeye. Diyeceksiniz ki 'Bu ne zaman bitecek?' Allah nasip ederse 31 Aralık 2019 saat 16.59'da bitmek üzere bütün arkadaşlar hedefe kilitlendi. Peki burada ne olacak? 2019'un sonunda 5 tane dev içme suyu tesisi 32 tane baraj ve gölet 42 tane sulama tesisi, 106 adet taşkın koruma tesisi, 35 tane hidroelektrik santrali olmak üzere 220 tane tesis açılacak. ve ayrıca 236 bin 28 dekar alanı ağaçlandırma dahil 300 bin dekar alanda erozyon kontrolü, 17 bin dekar alanda mera ıslahı ve 724 bin dekar alanda rehabilitasyon olmak üzere 1 milyon 300 bin dekar alanda orman teşkilatı buralarda muazzam bir çalışma yapacak. 132 milyon fidan toprakla buluşturulacak. 2 tane yeni şehir ormanı, 7 tane bal ormanı, 22 tane mesire yeri, 5 bin köy 5 bin orman projesi kapsamında 148 mahallede gelir getirici tür ağaçlandırılması yapılacak."

Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

- Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Veysel Eroğlu Ak Parti Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title