Haberler

Bakan Elvan: "Teröristleri Artık Defterimizden Çıkarmak İstiyoruz"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Membiç'ten sonra teröristlerin temizlenmesi gereken bir yer daha kaldı, o da Kandil. Kandil'e operasyonlarımızı başlattık. Allah'ın izni, sizlerin 24 Haziran'da vereceğiniz o kuvvetle o sandıkları patlatarak vereceğiniz güçle Kandil'i de başlarına yıkacağız. Bu teröristleri artık defterimizden çıkarmak, kökünden kurutmak istiyoruz." dedi.

Elvan, merkez Toroslar ilçesi Yusuf Kılıç Mahallesi'nde düzenlenen "Halkla buluşma" toplantısındaki konuşmasında, milletin, Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, kalkınmasını istemeyenlere en büyük cevabı 16 yıldan beri verdiğini söyledi.

Ülkenin bir yandan teröristlerle bir yandan da müttefik gibi görünerek teröre destek verenlerle mücadele ettiğini belirten Elvan, Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanların başarılı olamadığını ifade etti.

Elvan, ekonomiye yönelik saldırılarla ve darbe girişimiyle milleti vesayet altına almaya çalışanların amaçlarına ulaşamadıklarını vurgulayarak, "İster içeriden, isterse de dışarıdan olsun kim ne söylerse söylesin kim ne yaparsa yapsın bu ülkeyi böldürmeyeceğiz ve teröristlerin kökünü kurutacağız." dedi.

Elvan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesindeki yaptıkları nedeniyle eleştirdi.

Fırat Kalkanı Operasyonu ve Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlere karşı başarılı bir mücadele verildiğini belirten Elvan, şöyle konuştu:

"Membiç'ten sonra teröristlerin temizlenmesi gereken bir yer daha kaldı, o da Kandil. Kandil'e operasyonlarımızı başlattık. Allah'ın izni, sizlerin 24 Haziran'da vereceğiniz o kuvvetle o sandıkları patlatarak vereceğiniz güçle Kandil'i de başlarına yıkacağız. Bu teröristleri artık defterimizden çıkarmak, kökünden kurutmak istiyoruz. Bunu da başaracak güce sahibiz. Bu inanç, kararlılık bizde var."

Eskiden, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsrail'den güçlükle insansız hava aracı alan Türkiye'nin, bugün kendi silahlarını yaptığına değinen Bakan Elvan, "Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Bizim gençlerimiz dünyanın en modern, insansız, silahlı ve silahsız hava araçlarını geliştirdiler. Çok şükür şu anda o insansız hava araçlarımız takır takır teröristleri teker teker temizliyor. Biz her şeyi yapabilecek güçteyiz. Kendi tankımızı, savaş gemimizi, helikopterimizi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Biz inanıyorsak yaparız. Yaparsa da sadece AK Parti yapar." diye konuştu.

Elvan, çeşitli engellemelere rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini belirterek, 2018'in ilk çeyreğinde yüzde 7,4'lük büyüme performansının elde edildiğini anımsattı.

Vatandaşlardan, 24 Haziran seçimleri için destek isteyen Kalkınma Bakanı Elvan, şöyle devam etti:

"24 Haziran seçimlerinde özellikle dışarıda Türkiye'nin büyümesinden güçlenmesinden rahatsız olan o düşmanların asla yüzünü güldürmeyeceksiniz. Bu milletin yüzünü güldüreceksiniz. İnşallah 25 Haziran sabahı uyandığınızda Türkiye'de yeni bir gün doğacak. 25 Haziran sabahı Türkiye yeniden şahlanmaya, büyümeye, kalkınmaya başlayacak. Şu an büyüyor muyuz? Evet büyüyoruz ama 25 Haziran ile birlikte daha hızlı, güçlü büyüyeceğiz."

Türkiye'nin 2002 yılı öncesinde başta eğitim ve sağlık alanları olmak üzere yaşadığı sorunları anlatan Elvan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde millete hizmet etmek için yola çıktıklarını, hizmet etmeye de devam edeceklerini söyledi.

Mersin'e de birçok alandaki yatırımların yanı sıra Çukurova Bölgesel Havalimanı, Akdeniz Sahilyolu Projesi ve Kazanlı Turizm Bölgesi gibi büyük projelerin kazandırıldığını aktaran Elvan, "460 kilometrelik Mersin'den Antalya'ya kadar olan sahil yolunun 33 kilometresi hariç diğer tüm yollarını bölünmüş yol haline getirdik. Tünellerle geçiyoruz artık. Son 2 senede 10 tünel 2 viyadük açtık. Bir Bolu Tüneli'ni açmak için 30 yıl uğraştılar. 30 yılda bir Bolu Tüneli'ni tamamlayamadılar. Bizim farkımız bu. Onun için diyoruz yaparsa AK Parti yapar." dedi.

Elvan, kentteki programı kapsamında merkez Akdeniz ilçesindeki Zafer Çarşısı'nı gezerek, esnafı ziyaret etti. Elvan, ziyarette vatandaşlar ve işletme sahipleriyle sohbet etti.

Çiçek Pasajı'nda devam eden iyileştirme projesinin restorasyon çalışmalarını da inceleyen Elvan, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kandil Dağı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title