Haberler

"Bakan Eker: Bayramda Kurbanlık Sıkıntısı Yaşanmayacak" Haberine Ek

Balıkesir'de bir dizi ziyarette bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Havran'da bulunan ve 80 ailenin katılımaya kurulan süt sığırcılığı projesi kapsamında kurulan tesisin açılışını yaptı.400 kapasiteli tesiste 230 büyükbaş hayvan...

Balıkesir'de bir dizi ziyarette bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Havran'da bulunan ve 80 ailenin katılımaya kurulan süt sığırcılığı projesi kapsamında kurulan tesisin açılışını yaptı. 400 kapasiteli tesiste 230 büyükbaş hayvan bulunurken, önümüzdeki günlerde 170 büyükbaş hayvanın geleceği de açıklandı. Bakan Eker, "Biz Havranlı çiftçinin desteklenmesi için 5 milyon lira para desteğinde bulunduk. Bu paranın 4 milyon 367 bin lirası Bakanlık tarafından karşılandı. Bunun vadesi 12 yıl. Bir yılı ödemesiz, bir yılı faizsiz ödemeli ki, bu faizi de çok düşük. Bu projenin faizi yüzde üç. Bu memleket yüzde 59 faizlerden buraya geldi. Biz iktidara geldiğimiz zaman, tarımda kullanılan faiz yüzde 59'du. Biz çiftçilerimize yüzde 3 ile hatta bazı alanlarda sıfır faizle kredi kullandırıyoruz. Bu tesis Havran ilçemizin ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak. Bu işletme 400 başlık ama bu 400 baş olarak kalmayacak. Bu hayvanların hepsi gebe. Bunlar yavrularıyla bir sene içinde toplam 800 baş olacak. Bu hayvanlar süt verecek. Bu süt işlenecek. Biz bu sütün gıda sanayinde işlenmesini istiyoruz. Bu tür tesislerin ürünlerinin işlenmesi için yüzde 50 destek verdiğimiz projeler ile de gıda sanayine dönüşmesini de teşvik ediyoruz, desteliyoruz" dedi.

Balıkesir'deki tarımsal kooperatiflere yönelik çalışmalara da değinen Eker, önceki yıllarda Balıkesir genelinde 7 kooperatifin destek aldığını hatırlattı. Bu rakamın 23 kooperatife çıktığını, bu kooperatiflere 28 milyon lira üzerinde destek verdiklerini anlattı. Konuşmanın ardından Bakan Eker, Havran Tarımsal Kalkınma Koperatifi'ne ait işletmenin kurdelasını keserek açılışını gerçekleştirdi. Acılış törenine, Balıkesir Valisi Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Pabuçcu, CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran'ın Ak Partili Belediye Başkanı Hasan Lofcalı, vatandaşlar katıldı. Kooperatif yönetim binasında bir süre partililer ile görüşen Bakan Eker, havayoluyla Adana'ya gitmek üzere Kocaseyit Havalanı'na gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Balıkesir Ak Parti Havran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title