Haberler

Bakan Bağış: Müzik Konusunda da Herhangi Bir Ayrımcılığa Girmemeye Çalışıyorum

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ortaköy'de bulunan çalışma ofisinde Türk sanat müziği sanatçısı Umut Akyürek ve müzisyen eşi Oktay Ertuğrul'u kabul etti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ortaköy'de bulunan çalışma ofisinde Türk sanat müziği sanatçısı Umut Akyürek ve müzisyen eşi Oktay Ertuğrul'u kabul etti. Ziyarette Umut Akyürek, yeni çıkan 'Alaturka' adlı albümünün bir CD'sini Egemen Bağış'a hediye ederken, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği bir cd'yi de teslim edilmek üzere Bağış'a teslim etti. Yeni albümünün bir cd'sini kendisine getirmesinden dolayı Akyürek'e teşekkür eden Bağış, "Zaten ikisinin de müziklerini çok beğeniyorum severek dinliyorum. Bu yeni albümünü de merakla heyecanla dinleyeceğim" ifadelerini kullandı.

Müziğin her türlüsünü dinlediğini ve sevdiğini belirten Bağış, "Kendi sanat müziğimiz, kendi klasik müziğimizin gerçekten çok ayrı bir yeri var. Dinlediğimizde kendi kültürümüzü bulduğumuz bir müzik dalı. Müzik konusunda da herhangi bir ayrımcılığa girmemeye çalışıyorum. Her türlü müziği Türkçe, İngilizce, Fransızca, Arapça, İtalyanca ve klasik müziğe de zaman ayırmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Bağış'a kendilerini kabul etmelerinden dolayı teşekkürlerini ileten Akyürek de, "İnşallah takdirlerinizi beğenilerinizi kazanır. Titizlikle hazırladığımız bir çalışma oldu. İsmi de biraz esprili 'Ala Turka' dedik. Allah kısmet ederse bunu bir seri gibi düşünüyoruz" diye konuştu.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Umut Akyürek Egemen Bağış Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title