Haberler

Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcısı Aliyev, Adalet Akademisi Başkanı Özdemir ile görüştü

Güncelleme:

Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcısı Kamran Aliyev, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ile görüştü.

Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcısı Kamran Aliyev, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ile görüştü.

Akademiden yapılan açıklamaya göre, Aliyev ve beraberindeki heyet, Türkiye Adalet Akademisi çalışma ziyareti kapsamında Başkan Özdemir ile bir araya geldi.

Görüşmede, "iki devlet tek millet" anlayışıyla iki ülke arasındaki adli iş birliğinin güçlendirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Akademi olarak özellikle Türk dünyası ve kardeş ülkelerle ikili ilişkiler geliştirdiklerini ve yaklaşık 94 ülke ile iş birlikleri olduğunu belirtti.

Her ülkenin çok kıymetli olduğunu ancak Azerbaycan'ı akademide ağırlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirten Özdemir, "Azerbaycan Adalet Sistemine yapabileceğimiz katkılarımızı görüşerek karşılıklı iş birliğimizi sürdüreceğiz. Türkiye Adalet Akademisi olarak, biz Azerbaycan'ın hukuk sistemini de daha ileriye götürülmesi noktasında iş birliğine açığız. Her türlü desteği vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti bize daima destek oldu"

Azerbaycan Cumhuriyet Başsavcısı Kamran Aliyev de kendisini ülkesinde gibi hissettiğini ve kardeş Türkiye toprağında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün " Azerbaycan'ın elemi bizim elemimizdir, hoşbahtlığı bizim hoşbahtlığımızdır." sözlerini anımsatan ve bu sözlerin manasını, 44 günlük vatan muharebesinde bir kez daha anladıklarını belirten Aliyev, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti bize daima destek oldu, kardeş olduğumuzu, dost olduğumuzu bize gösterdi. Biz bunu hiçbir vakit unutmayız. Türkiye Adalet Akademisi ile Azerbaycan Yargı Sistemine katkıları noktasında görüşerek iş birliklerimizi geliştirmeyi planlıyoruz. Türkiye Cumhuriyetine bizleri ülkenizde ağırladığınız ve her daim yanımızda olarak bize destek olduğunuz için teşekkürlerimizi borç biliyoruz."

Toplantıya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhittin Özdemir Azerbaycan Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title