Haberler

Ayvalık'ta fok balığı güneşlenirken görüntülendi

Güncelleme:

- Ayvalık'ta fok balığı güneşlenirken görüntülendi Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, sevimli bir fok balığı güneşlenirken görüntülendi.

- Ayvalık'ta fok balığı güneşlenirken görüntülendi

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, sevimli bir fok balığı güneşlenirken görüntülendi.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle turizmin başkent Ayvalık, fok balıklarının da uğrak yeri olmayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz ay yavru bir fok balığının ilçe merkezindeki mazgallardan içeri girerek Ayvalık sokaklarında görüntülenmesinin ardından, bu kez de yetişkin bir fok balığı güneşlenirken görüntülendi.

Ayvalık'ın 22 adasından biri olan Tavuk Adası'nda kayalıkların arasında güneşlenip, uyurken amatör balıkçılar tarafından görüntülenen fok balığı, görüntülendiğini fark edince denize atlayarak gözlerden kayboldu.

Öte yandan fok balıklarının Ayvalık adaları ve Ayvalık körfezini yuva olmaya başlaması ise vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

Amatör balıkçılar tarafından cep telefonuyla görüntülenen sevimli fok balığının güneşlenmesine ait videoları kendisine ait yerel bir derginin sosyal medya hesaplarından Ayvalık halkıyla paylaşan Turan Karakoç, bilim adamlarınca belirlenen resmi verilere göre dünyada 600 adet, Türkiye de ise 62 adet fok balığının bulunduğunu ve bunların da kayıt altında olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir ay önce yavru bir fok balığının daha yolunu şaşırıp, bir mazgaldan girdiği Ayvalık sokaklarında görüntülendiğini hatırlatan Karakoç, "Bu nedenle de Ayvalık'ta iki-üç adet fok balığının yaşadığını düşünüyoruz. Bu yüzden de ilçemizde geçimini balıkçılıkla sağlayan arkadaşlarımızdan özel ricamız, bu soyu tükenmekte olan bu balıkları avlamasınlar. Bu sevimli deniz canlılarına hep birlikte sahip çıkmamamız gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Ayvalık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title