Haberler

Aydın'daki Sağanak

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, ilçede dün etkili olan sağanak nedeniyle oluşan zararın karşılanmaya çalışıldığını belirterek, "Su baskınlarının yaşandığı yer sit alanı olduğundan, kanalizasyon ve altyapı çalışması yapamıyoruz" dedi.

Belediye Başkan Kamacı, su baskınları nedeniyle zararın oluştuğu bölgelerde inceleme yaparak ev ve işyerlerini ziyaret etti, vatandaşlarla görüştü. Kamacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce ilçede karşılaşmadıkları yağışın kısa sürede gerçekleştiğini, bu nedenle de su baskınlarının yaşandığını belirtti.

Belediye ekiplerinin tahliye ve temizlik çalışmalarına başladığını, vatandaşların zararını gidermeye çalıştıklarını ifade eden Kamacı, "Çok fazla yağış oldu. Dağdan gelen su ile birlikte su fazlalaşarak, araçları sürükledi, konutlara girdi. Evlerini su basan, eşyaları zarar gören vatandaşları huzurevinde misafir ediyor, sosyal marketimiz aracılığı ile halkımızın zarar gören eşyalarını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

"Sit nedeniyle, çalışma yapamıyoruz"

Su baskınlarının yaşandığı Didim ile Akbük arasındaki sitelerin bulunduğu alanın sit kapsamında olduğunu dile getiren Kamacı, şöyle devam etti:

"Su baskınlarının yaşandığı yer sit alanı olduğu için kanalizasyon ve altyapı çalışması yapamıyoruz. Koruma amaçlı imar planları var ancak bunlar Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nde onay bekliyor. 2007 yılından bu yana bekliyoruz. Onay çıkması durumunda kanalizasyon, çevre düzenlemesi ve yağmur suyu deşarjı ile ilgili çalışmalar yapılacak ve sıkıntı giderilmiş olacak." - Aydın

Kaynak: AA / Güncel

Mümin Kamacı Aydın Didim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title