Haberler

Ayçiçeği Üreticileri Eylem Yaptı

Edirne'nin Keşan ilçesinde toplanan ayçiçeği üreticileri, ayçiçeği fiyatlarının açıklanmamasına tepki göstererek yürüyüş yaptı.

Edirne'nin Keşan ilçesinde toplanan ayçiçeği üreticileri, ayçiçeği fiyatlarının açıklanmamasına tepki göstererek yürüyüş yaptı.

Keşan'da kurulan Ayçiçek-Sen (Ayçiçeği Üreticileri Sendikası) tarafından organize edilen yürüyüşte yaklaşık bin 500 ayçiçeği üreticisi ve çiftçi, ayçiçeği fiyatlarının açıklanmamasına tepki için bir araya geldi. Keşan'da eski itfaiye binası önünde toplanan Enez, İpsala, Keşan ve Uzunköprü ilçesindeki üreticiler, hazırladıkları "Diren Çiftçi", "1 Litre Mazot 5 kilo ayçiçeği" şeklindeki pankartlarla fiyatların açıklanmamasına tepki gösterdi.

CHP Edirne milletvekilleri Kemal Değirmendereli ve Recep Gürkan ile İl Başkanı Oktay Bozkurt'un, bölgedeki ziraat odası başkanları ve yöneticilerinin de destek verdiği yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Çeşitli sloganlar atan kalabalık, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

UĞUR: "TRAKYA BİRLİK YÖNETİMİ NEREDEDİR?"

Burada grup adına açıklama yapan Ayçiçek-Sen Kurucu Genel Başkanı Nevzat Uğur, "Yıllardır olduğu gibi bugün de tarımda akıl almaz uygulamalar sürüyor. Tarım üretimi baltalanıyor. Üretici örgütlerinin, meslek örgütlerinin söyledikleri ve önerdikleri dikkate alınmıyor. Üretici ne yapacağını bilmez durumda. Yetiştirdiği tüm ürünlerde olduğu gibi ayçiçeğinde de yaşanan her sezon bir önceki yılı aratır durumdadır. Bizim kuruluşumuz olan Trakya Birlik'in 2012 yılında Fortune Dergisi'nin 500 büyük kuruluş sıralamasında 107. sırada, İSO (İstanbul Sanayı Odası) tarafından yapılan araştırmada 88. sırada görülmesi onur vericidir. Ancak bu durum bizlerin emeği ve alınteridir. 2013 ayçiçeği hasadı bitmek üzeredir. Trakya Birlik yönetimi nerededir? AKP il ve ilçe yöneticileri nerededir? Topu birbirlerine atmaktan vazgeçip, yaşanan mağduriyete son verilmelidir. Trakya Birlik Yönetim Kurulu, uyguladığı sessiz ve ilgisiz görünme politikası ile ayçiçeği üreticilerini, tüccarın ve yağ sanayicisinin kucağına itmiştir" dedi

Uğur, sözlerine şöyle devam etti: "İddiamız odur ki; üreticilere kulak verilmeden sürdürülen tarım politikaları ile ülke nüfusumuzun yarıya yakının geleceği çalınıyor. Uygulanan dışa bağlı tarım politikaları sonunda, bir zamanlar tarımda kendine yeten ülkelerden biri olan ülkemiz, bugün tarımda dışa bağımlı hale getirilmiştir. 'Tarım reformu' veya 'tarımda yeniden yapılanma' dedikleri, aslında bizleri yabancı tekellere, büyük tarım şirketlerine feda etmekten başka bir şey değilmiş." - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Keşan Enez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title