Haberler

Ayaklı Borsa'da Hareketlilik

Haber-Kamera.ABD Merkez Bankası(FED) Başkanı Ben Bernanke'nin Bu Yılın İlerleyen Döneminde Tahvil Alım Hızının Azaltılacağını Açıklaması Üzerine Dolar En Yüksek Seviyeye Ulaştırdı.

Haber-kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL-DHA

ABD Merkez Bankası(FED) Başkanı Ben Bernanke'nin Bu Yılın İlerleyen Döneminde Tahvil Alım Hızının Azaltılacağını Açıklaması Üzerine Dolar En Yüksek Seviyeye Ulaştırdı. Bunun Beraberinde Altın Fiyatlarında da Düşüş Gözlendi. Kapalıçarşı'Da Kuyumcu ve Dövizciler, Piyasanın Bu Hareketli Halinin Merkez Bankası'Nın Attığı Adımla Normale Döneceği Görüşünde.

İşte Tahtakale ve Kapalıçarşı'Daki Kuyumcu ve Dövizcilerin Değerlendirmeleri;

Reşat Yılmaz(Kuyumcu): Dün Akşamki FED Kararları Piyasayı Olumsuz Etkiledi. Altının Onsu Neredeyse 100 Puan Birden Geriledi. Doların Yükselmesi de Tamamen FED Kararıyla İlgili. Beklemediğimiz Bir Hareketti.

Ahmet Başaran Kolay(Dövizci): FED Başkanının Açıklamalarından Sonra Dolar ve Altın Düşüşe Geçti. Ama Merkez Bankası Duruma Müdahale Etti. İki Defa Dolar Satım İhalesi Yaptı. Bu Yüzden Doların Ateşi Biraz Olsun Söndü. Nasıl Ki Yükselişler Oluyor, Bunun Tersi de Olacaktır.

Orhan Özata(Kuyumcu): Şuan Avrupa Ülkelerinde Olan Bazı Dalgalanmalardan Dolayı Ons Geri Geldi. Bu Nedenle Altının Fiyatı Düştü. Şuanda Vatandaşların Altın Alması İçin Aslında Önemli Bir Fırsat.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merkez Bankası Ben Bernanke Kapalıçarşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title