Haberler

Avusturya'da 1 Mayıs Kutlamaları

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 100 binin üzerinde kişinin katıldığı1 Mayıs kutlamalarına aşırı sağcı hükümete tepkiler damga vurdu.

Viyana Belediyesi binasının önünde düzenlenen törene katılan işçi sendikaları temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda kişi, aşırı sağcı koalisyon karşıtı pankartlar taşıdı.

Etkinlikte konuşan Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Genel Başkanı Christian Kern, merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) hayata geçirmek istediği ayrıştırıcı ve popülist politikaları eleştirdi.

Kern, Avrupa'da aşırı sağcı, popülist siyasetçilerle liberal açık görüşlü sosyal demokratların siyasi mücadelesine dikkati çekti.

Çalışma saatlerinin yükseltilmesine tepki

Kern, Avusturya'da günlük 8 saat olan çalışma süresini hükümetin 12 saate çıkartmak istediğinin altını çizerek, "Biz buna müsaade etmeyeceğiz, ekonomi insana hizmet etmelidir, insanlar ekonomiye değil. Eğer bu hükümet 8 saat çalışma süresini, günlük 12 saat, haftalık 60 saate çıkartırsa, sizlere söz veriyorum yine bu meydanda toplanıp buna karşı duracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Aşırı sağcı hükümeti etkisiz kılmak için her türlü çalışmayı yürüteceklerini kaydeden Kern, "Bizim anlayışımızda dayanışma ruhu hakimdir. Kimse geride kalmamalı ve herkes eşit seviyede haklardan faydalanmalıdır. Biz şundan eminiz, daha fazla adalet ve özgürlük bu ülke için mümkün." görüşünü paylaştı.

"Popülizm Avrupa'yı olumsuz etkiliyor"

Yaklaşık 25 yıldır Viyana Belediye Başkanlığını yürüten Michael Haupl da, veda konuşmasında, başta Avusturya olmak üzere Avrupa'yı etkisi altına alan olumsuz akımlara işaret ederek, "Avrupa'yı etkileyen soğuk bir rüzgar var, bu yeni ulusalcılık ve popülizmdir. " diye konuştu.

24 Mayıs'ta görevini halefi Michael Ludwig'e bırakacak olan Haupl, belediye başkanlığından ayrılmasının siyasetten uzaklaşacağı anlamına gelmediğini, sıradan bir vatandaş olarak inandığı değerler doğrultusunda birlikte yaşamı güçlendirmek için çalışacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Viyana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title