Haberler

AVCILAR'DA 'CAM ATIK KUTULARI' 2 AY SONRA BOŞALTILDI

Güncelleme:

AVCILAR'da cam atıkları değerlendirmek ve ekonomiye kazandırmak amacıyla yerleştirilen cam atık kutuları, anlaşmalı firmayla yaşanan sorun nedeniyle 2 aydır boşaltılmadı.

AVCILAR'da cam atıkları değerlendirmek ve ekonomiye kazandırmak amacıyla yerleştirilen cam atık kutuları, anlaşmalı firmayla yaşanan sorun nedeniyle 2 aydır boşaltılmadı. Tamamen dolan cam atık kutusunun çevresine bırakılan camların tehlike oluşturduğu yönünde çevredekilerin şikayetleri üzerine belediye kutuları boşaltmaya başladı.

Avcılar Belediyesi, Başakşehir'de bulunan bir geri dönüşüm firması ile geçen yıllarda anlaşma yaparak, ilçenin çeşitli noktalarına atık cam ve şişelerin biriktirilebileceği kutular yerleştirdi. Firma ile belediyenin anlaşması yılbaşında sonlandı. Belediye ile firma yeni yıl için anlaşamadı. Anlaşma yapılamadığı için cam atık kutularında biriken atıklar yılbaşından bu yana toplanmadı. Tamamen dolan atık kutularının üzeri ve çevresi de cam parçaları ve şişelerle doldu. Öte yandan bazı cam kutularının yanına poşetlerin ve çöplerin de atıldığı görüldü.

TEHLİKE YARATIYOR

Avcılar'daki Halide Edip Adıvar Parkı'nda bulunan cam şişe kutusunun çevresinde cam bloklar olduğunu belirten Necip Yılmaz, Kumbaraların boşaltılması veya kullanılmıyorsa alınması gerek. Sözleşme uzatılmamışsa bu kumbaraların kaldırılması gerek. Burası park. Çoluk çocuk burada oynuyor. Büyük insan için de tehlikeli dedi.

Geri dönüşüm firması yetkilileri, Cam kumbaraların boşaltılması veya alınması konusunda Avcılar Belediyesi'ni arayın. Yılbaşından bu yana kumbaralardaki atık camları almıyoruz diye bilgi verdi.

Şikayetler üzerine DHA muhabirinin görüşlerine başvurduğu belediye yetkilileri, geri dönüşüm firmasının cam toplama işi için önerdiği yeni rakamın çok yüksek olduğunu, bu nedenle kumbaraların boşaltılmadığını, sorunun çözümü için çalışma başlatıldığını söyledi. Belediye görevlileri kentin merkezi konumundaki yerlerde bulunan atık cam kutularını boşaltmaya başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir Avcılar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title