Haberler

Atık suları mevzuata aykırı şekilde boşaltan ASKİ'ye 72 bin lira ceza kesildi

Başkentin bazı yerleşim alanlarında oluşan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki evsel/kentsel atık suyun, Su Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ve Kentsel Atık Su Arıtımı Yönetmeliği hükümlerine aykırı şekilde Hatip, Kirmir ve Ankara çaylarına deşarj...

Başkentin bazı yerleşim alanlarında oluşan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki evsel/kentsel atık suyun, Su Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ve Kentsel Atık Su Arıtımı Yönetmeliği hükümlerine aykırı şekilde Hatip, Kirmir ve Ankara çaylarına deşarj edildiği tespiti üzerine ASKİ'ye 72 bin 197 lira idari para cezası verildi.

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 25 Ekim 2019'da Hasanoğlan Atıksu Arıtma Tesisi'nde yapılan denetimde tesise ulaşan evsel/kentsel atık suyun bir kısmının tesis girişinde bulunan by-pass hattı üzerinden Hatip Çayı'na boşaltıldığı, 5 Aralık 2019'daki denetimde ise Sincan Törekent ve Fatih Mahallesi istikametinden gelen yağmur suyu kanalı üzerinden alıcı ortama arıtılmamış evsel atık su deşarjı gerçekleştiği tespit edildi.

Ayrıca 5 Aralık 2019 tarihinde Toptancı Hali ve eski Etlik garajı bölgelerinde yapılan denetimlerde bazı yerleşim alanlarında oluşan arıtılmamış evsel atık suyun Ankara Çayı'na boşaltıldığı saptandı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından 27 Aralık 2019 tarihinde Güdül ilçesinde gerçekleştirilen denetimde de bölgede bulunan TOKi konutlarından kaynaklı evsel atık suyun arıtılmadan Kirmir Çayı'na deşarj edildiği belirlendi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, birtakım yerleşim alanlarında oluşan ve ASKİ sorumluluğunda bulunan evsel/kentsel atık suyun, Su Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ve Kentsel Atık su Arıtımı Yönetmeliği hüküm ve esaslarına aykırı olarak, alıcı su ortamlarına deşarjı nedeniyle kuruma 72 bin 197 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ayrıca, İl Müdürlüğünce idari tedbir olarak, ASKİ'ye atık suların Su Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ve Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği'nde belirtilen alıcı ortam deşarj standartlarına uygun şekilde deşarj edilmesi amacıyla gerekli tüm önlemlerin ivedilikle alınması, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında atık su deşarjı konulu geçici faaliyet belgesi/çevre izin belgesi alınmadan kesinlikle alıcı ortama atık su boşaltımı yapılmaması konusunda uyarıda bulunuldu ve bu konuda yürütülecek iş ve işlemler hakkında kurumdan bilgi istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title