Haberler

Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 92. yılı coşkuyla kutlandı

Güncelleme:

Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 92. yılı coşkuyla kutlandı Harf İnkılabı'nı Sinop'tan başlatan Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 92. yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 92. yılı coşkuyla kutlandı

SİNOP - Harf İnkılabı'nı Sinop'tan başlatan Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 92. yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

İlk tören Atatürk'ün Sinop'a ayak bastığı Limaniçi mevkisi İskele Meydanı'nda yapıldı. Meydanda toplanan vatandaşlar ve devlet erkanı, Atatürk'ün Sinop'a gelişini simgeleyen ve Türk bayraklarıyla donatılan balıkçı teknesini karşıladı. 92 yıl önce Atatürk'ün kente gelişinde çekilen fotoğrafı ve Türk bayrağını taşıyan öğrenciler tekneden inerek protokolü selamladı. Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, öğrencilerin verdiği Türk bayrağını öperek, öğrencilere teşekkür etti.

Ardından Vali Erol Karaömeroğlu ve beraberindeki heyet, kortej eşliğinde Atatürk'ün kente geldiğinde yürüdüğü yoldan geçerek Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Protokol üyeleri, yürüyüş boyunca vatandaşları selamladı. Vatandaşlarda yürüyüşe katılanlara alkışlarıyla eşlik etti.

Tören Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nın önünde çelenk sunma programıyla devam etti Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Vali Karaömeroğlu, Atatürk'ün Sinop'a geldiğinde istirahat ettiği ve günümüzde Adliye Sarayı olarak kullanılan binada bulunan şeref defterini imzaladı.

Sinop valisi Erol Karaömeroğlu burada yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 92. yıl dönümünü büyük bir mutluluk ve sevinçle kutluyoruz. Daha o ilk günün heyecanıyla bu mutluluğu yaşıyoruz. Harf Devrimi'ni de yine büyük Atatürk'ün kara tahta başına geçip ilk harfleri yazdığı yerde Sinop. O açıdan bu mutluluk ve gururu hep birlikte pandemi kurallarının elverdiği ölçüde kutlamaya ve yaşatmaya çalıştık. Bu gurur ve sevinci uzun yıllar devam ettireceğiz. Bu onurlu gün Sinoplu hemşehrilerimize kutlu ve mutlu olsun" dedi.

Törene ayrıca AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin katıldı.

15 Eylül 1928 tarihinde Harf İnkılabı'nı Sinop'tan başlatan Mustafa Kemal Atatürk, bizzat kendisi yeni alfabeyi kara tahtaya yazarak şimdiki M. Akif Ersoy İlköğretim Okulu bahçesinde halka göstermişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Muammer Erol Sinop Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title