Haberler

Atatürk'ün Gelibolu'ya Gelişinin 89'uncu Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu’ya gelişinin 89’uncu yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu'ya gelişinin 89'uncu yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Tören dolayısıyla ilçedeki resmi daireler, kamu kurum ve kuruluşları Türk bayraklarıyla donatıldı. 2. Kolordu Karargahının önünde düzenlenen törene, Çanakkale Vali Yardımcısı ve Gelibolu Kaymakam Vekili Bekir Sıtkı Dağ, 2. Kolordu Komutanı adına 18. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Mehmet Gözütok, CHP Gelibolu İlçe Başkanı Nevzat Kaya, MHP Gelibolu İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür, askeri erkan ve sivil topum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çanakkale Vali Yardımcısı ve Gelibolu Kaymakam Vekili Bekir Sıtkı Dağ, 2. Kolordu Komutanını temsilen 18. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Atatürk'ün Cumhurbaşkanı sıfatı ile Çanakkale'yi ziyaret ettiğini ifade etti. Tarihi kayıtlara göre Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak Çanakkale'ye 1 Eylül, Gelibolu'ya ise 2 Eylül 1928 tarihinde geldiğini söyleyen Başkan Özacar, "Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, 89 yıl önce bugün Gelibolu Belediyesi'ni dünyanın hayranlığını kazanmış bir lider olarak ziyaret ediyordu. Hatta o gün Gelibolu Belediyesi'nde, kendisinin şerefine halkla birlikte çay ziyafeti verilmiş, Gelibolu Belediyemiz Atatürk'ü ağırlamanın onurunu yaşamıştı. Gelibolu yarımadası gibi kaç diyarın altında binlerce kahraman, üstünde Atatürk vardır" dedi.

Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirlerle sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Gelibolu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title