Haberler

Atatürk Arboretumu'nda sonbahar manzaraları havadan görüntülendi

Sarıyer'de bulunan Atatürk Arboretumu, sonbaharın gelmesiyle ziyaretçi akınına uğradı.

Sarıyer'de bulunan Atatürk Arboretumu, sonbaharın gelmesiyle ziyaretçi akınına uğradı. Sarı ve yeşilin tonlarıyla adeta bir renk cümbüşünün oluştuğu Arboretum, drone ile havadan görüntülendi.

Sarıyer Bahçeköy mevki'inde yer alan Atatürk Arboretomu'nda sonbaharın etkisini göstermesiyle görsel bir şölen oluştu. Yeşil ve sarının farklı tonlarını görenleri kendine hayran bıraktı.

İstanbullular güneşin kendini göstermesiyle şehrin stresinden ve gürültüsünden uzaklaşmak için Atatürk Arboretumu'na akın etti. Doğayla baş başa kalan ziyaretçiler kuş sesleri içerisinde göletin kenarında fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi. Çocuklarıyla birlikte gelen vatandaşlar sararmış yaprakların kapladığı yürüyüş parkurunda gezmenin keyfini çıkardı. 'Canlı Açık Ağaç Müzesi' olarak da adlandırılan Atatürk Arboretumu; Peruka Çalısı, Amerikan Lale Ağacı, Mamut Ağacı, Japon Tesbih Çalısı, Maymun Çıkmaz gibi birçok ağaç çeşidine ev sahipliği yapıyor. Sonbaharın gelmesiyle oluşan ve ziyaretçileri büyüleyen renk cümbüşü drone ile havadan görüntülendi.

"ÇOK KEYİFLİ ÇOK GÜZEL BİR YER"

Doğayı ve yeşilliği sevdiğini söyleyen Pınar Şeker, "Doğayı ve yeşili seviyorum. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığındansa buranın yeşili, denizi, suyu her şeyi huzur verici. Yeşili ve suyu zaten rahatlatıcı, huzur veriyor. Bir insanın aradığı zaten bu. Çok keyifli çok güzel bir yer" dedi.

"MEVSİMİNE GÖRE RENKLENEN BİR YER"

İnsanların burada huzur içinde bir gün geçirdiğini ifade eden Halit Bilen, "Mevsimine göre renklenen bir yer. İstanbul'a en çok yakışan mevsimin sonbahar olduğunu düşünüyorum. Binlerce ağaç çeşidi var. İnsanların burada huzur içerisinde bir gün geçirdiğini düşünüyorum ve o yüzden buraya geldim. Renkler, sonbaharın renkleri, sarıdan kızıl tonlarından oluşan bu renklerin birbirine geçişinde ahenk geçişi var. Sadece baktığınız zaman bir renk görmüyorsunuz" şeklinde konuştu.

"Çeşit çeşit ağaçların yer alması"

Atatürk Arboretumu'na geçtiğimiz yıl da sonbaharda geldiğini söyleyen Sinem Çağ, "Çok beğendik. Bolu'daki yedi göllerin İstanbul'daki şubesi gibi biraz. O yüzden burayı tercih ettik. Dikkatimi çeken şeyler gölün olması çeşit çeşit ağaçların yer alması. Ayrıca girişi de uygun ulaşım kolay" ifadelerinde bulundu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Sarıyer Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title