Haberler

ASSOS ANTİK LİMAN'DAKİ KAYA ISLAHI ÇALIŞMALARINA DAĞCILAR DA KATILIYOR

Güncelleme:

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde, asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Assos Antik Limanı'ndaki kaya ıslahı çalışmaları sürüyor.

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde, asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Assos Antik Limanı'ndaki kaya ıslahı çalışmaları sürüyor. Profesyonel dağcılar da çalışmalarda görev alıyor.

Kuruluşu M.Ö. 2 bine uzanan Assos Antik Liman'a inen yolun yamacında, tehlike yaratan kayaların geçen ay başlatılan ıslah çalışmasına devam ediliyor. Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce 26 Mart'ta ihalesi yapılan ve 500 günde bitirilmesi planlanan çalışmalar için Assos Antik Limanı'ndaki otel, pansiyon, kamp, restoran, büfe, çay bahçesi ve dondurmacı olmak üzere toplam 19 tesis kapatılarak, tahliye edilirken; tehlike yaratan kaya parçalarının ıshalı için 3 paletli kepçe ve kırıcı tarafından çalışma gerçekleştiriliyor. Kaya parçalarının ıslahı sonrasında çıkan hafriyat malzemeleri de kamyonlarla bölgeden çıkartılıyor.

DAĞCI EKİPLER DE KATILIYOR

Kaya ıslahı çalışmalarına profesyonel dağcı ekibi de katılıyor. 5 ay içerisinde tamamlanması planlanan kaya ıslahı çalışmaları sonrasında profesyonel dağcı ekibiyle beraber bölgede kaya parçası düşme tehlikesine karşı çelik halat ile güçlendirme çalışmaları başlayacak. Bu arada çalışma yapılan alanın arkeolojik ve bir kısmının da doğal sit olması nedeniyle, kaya ıslah çalışmaları Çanakkale Troya Müzesi ile Assos Kazıları Başkanlığı arkeologları gözetiminde sürüyor.

ANTİK LİMANA İNEN YOL KAPALI

Assos Antik Liman'a inen yol ise, çalışmalar nedeniyle 24 Nisan'da kapatıldı. Jandarma ve ihaleyi alan firma tarafından, Behram köyü girişindeki Aristoteles Heykeli'nin bulunduğu alana konulan dubalar ve bariyer ile yol ulaşıma kapatılırken, bölgeyi gezmeye gelen tatilcilere jandarma ekipleri ve firma yetkilileri bilgilendirme yapıyor.

DÜŞEN KAYA PARÇALARI NEDENİYLE 'AFET BÖLGESİ' İLAN EDİLDİ

Antik limana inen yolun sol kısmındaki yamaçta yer alan kayalardan kopan taş parçalarının, depremler ve doğa koşullarının etkisiyle düşmeye başlaması AFAD yetkililerini harekete geçirmişti. İlk olarak 2015 yılında turistik tesisin çatısına, geçen yılın ekim ayında ise yola düşen büyük kaya parçalarının ardından AFAD tarafından tehlikeye ilişkin rapor hazırlanarak, alan 'afet bölgesi' ilan edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Çanakkale Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title