Haberler

Askeri Gemi, Kapılarını Engelli Çocuklara Açtı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çocukların gemiye gelişi, karşılanması ve şapka hediye edilmesi - Çocuklara film izletilmesi ve gemiyi gezmeleri - Çocuklara gemi hakkında bilgi verilmesi - Öğretmen ve öğrencilerle röportaj Askeri gemi, kapılarını engelli çocuklara açtı- Muğla'nın Marmaris ilçesinde deniz üssündeki TCG Giresun fırkateyni, "Dünya Çocuk Günü" nedeniyle kapılarını engelli çocuklara açtı Marmaris Aksaz Deniz Üssü'nde bulunan TCG Giresun firkateyni, "Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, engelli ve koruma altındaki çocukların ziyaretine açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çocukların gemiye gelişi, karşılanması ve şapka hediye edilmesi - Çocuklara film izletilmesi ve gemiyi gezmeleri - Çocuklara gemi hakkında bilgi verilmesi - Öğretmen ve öğrencilerle röportaj Askeri gemi, kapılarını engelli çocuklara açtı- Muğla'nın Marmaris ilçesinde deniz üssündeki TCG Giresun fırkateyni, "Dünya Çocuk Günü" nedeniyle kapılarını engelli çocuklara açtı Marmaris Aksaz Deniz Üssü'nde bulunan TCG Giresun firkateyni, "Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, engelli ve koruma altındaki çocukların ziyaretine açıldı.Güney Görev Grup Komutanlığınca gerçekleştirilen etkinlikte, öğretmenleriyle üsse bağlı bulunan TCG Giresun'a gelen Sıtkı Zaralı ve Evren Paşa ilkokulları özel eğitim sınıflarının 10 öğrencisi, gemi komutanı Deniz Kurmay Yarbay Haşim Türker tarafından karşılandı.Üzerinde TCG Giresun'un armasının bulunduğu şapkalar hediye edilen çocuklara, gemi hakkında tanıtıcı film izletildi. Çocuklara daha sonra geminin savaş harekat merkezi ve köprü üstü gezdirildi. Oldukça mutlu ve heyecanlı oldukları gözlenen çocuklar, geminin silahlarını ve radarlarını ilgiyle izledi. Gemi hakkında çocuklara bilgi veren harekat subayı Deniz Kurmay Yüzbaşı Serdar Bozoğlan, TCG Giresun'un 17 yıl ABD'de görev yaptıktan sonra 1998'te Türkiye'ye intikal ettirildiğini söyledi. Geminin boyunun bir futbol sahasından daha büyük olduğunu belirten Bozoğlan, "140 metre uzunluğundaki TCG Giresun, 14 metre genişliğinde. Bir arabanın ortalama 100 beygir güç ürettiğini düşünürsek, gemimiz 400 araba gücünde diyebiliriz. Gemi saatte maksimum 55 kilometre hız yapabiliyor" dedi. Gemi ziyareti sırasında çocuklarla bir araya gelen Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici, çocuklarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklarla birlikte gemiyi gezen öğretmenlerinden Özgül Güngör, özellikle özel eğitim alan çocuklarına yönelik böyle bir etkinlik düzenledikleri için Güney Görev Grup Komutanlığına teşekkür etti.Gemi ziyaretinin öğrencileri için farklı bir deneyim olduğunu ifade eden Güngör, "Çocuklarımızın hepsi çok mutlu oldu. Engelli çocukların sosyalleşmesi açısından bu gibi etkinlikler çok önemli. İnşallah bu etkinliklerin devamı gelir" diye konuştu.- "Umut, neşe kaynağı oldu" Ziyarete katılan zihinsel ve bedensel engelli Umut isimli çocuk, sevimli hareketleriyle herkesin ilgi odağı oldu. Sık sık askerlere sorular soran ve onlara sarılan Umut, esprili konuşmalarıyla komutanları gülümsetti. TCG Giresun firkateynini çok sevdiğini dile getiren Umut, "Bir daha gelmek istiyorum. Burada bana yakın ilgi gösterdiler. Geminin her yerini çok beğendim" ifadelerini kullandı. Gemide öğlen yemeği ikram edilen çocuklar, daha sonra evlerine bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Çocuk Günü Marmaris Giresun Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title