Haberler

Artvinli İşitme Engelli Gence Devletin Şefkat Eli Uzandı

Artvin'in Hopa ilçesinde ikamet eden gazi Doğan Onat'ın işitme engelli çocuğu Muhammed Ali Onat'a (15) devletin şefkat eli uzandı.

Artvin'in Hopa ilçesinde ikamet eden gazi Doğan Onat'ın işitme engelli çocuğu Muhammed Ali Onat'a (15) devletin şefkat eli uzandı.

Vatani görevini yaptığı Hatay'ın Samandağı ilçesinde 1992 yılında vazife malulü olan Onat, işitme engeli bulunan lise birinci sınıf öğrencisi oğlunun tedavisi için Vali Ömer Doğanay'dan yardım istedi.

Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Doğanay ise ilgili kurumları telefonla arayarak Onat'ın sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenilmesi talimatını verdi.

Hastanede ilgili doktorlar tarafından sağlık kontrolünden geçirilen gencin sağ kulağında yüzde 60 oranında işitme kaybı tespit edilerek, işitme cihazı takılmasına karar verildi.

Bunun üzerine Doğanay, maddi durumu iyi olmayan ailenin çocuğuna işitme cihazının alınmasını Artvin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca sağladı.

Özel işitme cihazı satış ve uygulama merkezinde odyolog Tuğba Dağ tarafından sağlık kontrolünden geçirilen Onat'ın sağ kulağına işitme cihazı takıldı.

Doğan Onat, oğlunun 5 yaşından itibaren işitme kaybı bulunduğunu belirterek, kendilerini makamında kabul edip çocuğunun sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenen Vali Doğanay'a teşekkür etti.

Devletin kendilerine sahip çıkmasından duyduğu memnuniyetini dile getiren Onat, "Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Artvin Valimize, devletimize, hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Rabbime şükürler olsun, Valimiz sayesinde çocuğum artık sağlıklı bireyler gibi duyabilecek. Artık derslerinde daha başarılı olacak. Eğitimini en iyi bir şekilde tamamlayacak ve ülkesine en iyi şekilde hizmet edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Ali Ömer Doğanay Artvin Hopa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title