Haberler

Artvin'de Demans ve Alzheimer Merkezi Kuruluyor

Milyonlarca insanı etkileyen “Demans ve Alzheimer” hastalığı ile ilgili Artvin’de bir merkez kazandırılması için girişimlerde bulunan Dr.

Milyonlarca insanı etkileyen "Demans ve Alzheimer" hastalığı ile ilgili Artvin'de bir merkez kazandırılması için girişimlerde bulunan Dr. Yavuz Akaltun, Artvin Engelliler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz ile birlikte Artvin Valisi Ömer Doğanay ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'yi ziyaret ederek bir süre görüştü.

Belediye Başkanı Kocatepe'de, çağın vebası olarak nitelenen bu hastalıkla ilgili bir merkezin Artvin'e kazandırılması noktasında her türlü destek vereceğini söyledi.

Dr. Akaltun,sadece Artvin'de 4 binin üzerinde demans ve Azheimer hastası olduğunu belirterek "Demans ve Alzheimer çağımızın vebası olarak nitelendirilmektedir. Sadece Artvin genelinde 4 binin üstünde demans ve Azheimer hastası var. Bu kadar ciddi bir sorun ile karşı karşıyayız. Artvin için konuşuyoruz. 4 binden fazla demans ve Alzheimer hastası varsa bunlara bir kişi mutlaka göz, kulak olmak zorunda. 4 bin kişi bu insanlara bakmak durumunda. Bu insanlar başka iş yapamaz hale geliyor. Sıkıntı yaşanıyor. Onun için biz bu projeye bir nefes olmaya çalışıyoruz. Demans ve Alzhemer konusunda Japonya çok önemli çalışmalarda bulunuyor. Kendi ülkeleri dışında başka ülkelerden adalar kiralayarak demans ve Alzheimer hastalarına merkezler yapıyorlar. Alzheimer hastalığının tedavisi yok. Ama Japonlar bu hastalığın durdurulması ve Alzheimer hastalarının yakınlarına bir nefes aldırmak için merkezler geliştirmiş .Türkiye'de Antalya'da bir örneği açıldı. Bu merkezin açılmasında Prof. Dr. İsmail Tufan'ın çok büyük gayretleri olmuştur. Zaten bu konuda tek olduğunu söyleyebilirim. Ben sayın hocamızla birkaç kez görüştüm. İkinci bir Demans Alzaheimer Merkezi'ni Artvin'e kazandırılması için Sayın Valimizle ve sizinle görüşerek ön çalışmalarımızı başlatmış olduk. Sayın Valimizin bu konudaki görüşleri oldukça net. Yer bulunması halinde destek vereceklerini söyledi. Tabii ki böyle bir projede yerel yönetimlerin olması çok önemli. Bu nedenle sizin de katkı ve destekleriniz proje için hayati önem taşımaktadır" dedi.

Başkan Kocatepe, böyle önemli bir merkezin Artvin'e kazandırılması için girişimlerde bulunmasından dolayı Dr. Yavuz Akaltun'a teşekkür etti. Başkan Kocatepe; "Çağın hastalığı olarak belirtilen Demans ve Azhaimer için yaptığınız çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Elbette ki bize düşen ne olursa seve seve yaparız. Yeter ki Artvin'de taş üstüne taş koyacak projeler üretilsin. Türkiye'de Antalya'dan sonra Karadeniz bölgesinde tek, ülkemiz genelinde 2. Merkez olacak olan bu proje ile ilgili fizibilite çalışmalarının yapılması, yerin tespiti gibi altyapı çalışmalarının devam etmesini arzu ediyoruz. Bu projeye Japonya'dan da destek alınabilirse neden olmasın. Artvin için güzel bir fikir hayata geçmiş olur. Adı da anlamlı "Bir Nefes al Projesi" İnşallah gerçekleşir." İfadelini kullandı. - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kocatepe Ömer Doğanay Hatice Nur Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title