Haberler

"Arka Bahçe" Plato Sanat'ta Açıldı

Güncelleme:

Plato Sanat, "Arka Bahçe" sergisi ile sanatçının arka bahçesini, yani eserini, kütüphanesini ve çalışma masasını sanatsever ile buluşturuyor.

Çağdaş sanatçılar ve eserlerine sağladığı destek ile konuşulan sergilere ev sahipliği yapan Plato Sanat, "Arka Bahçe" sergisi ile kapılarını açtı. Sanatçıların eserlerine ilham veren kişisel geçmişlerine ışık tutan sergi, 13 Aralık 2015
tarihine kadar açık kalacak.

Plato Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Plato Sanat, Küratör Marcus Graf yönetiminde sıradışı sergilere ve sanatçılara ev sahipliğini sürdürüyor. "Arka Bahçe" sergisi Ayvansaray'daki Plato Meslek Yüksekokulu Kampüsü'nde, sergiye eser veren sanatçılar ve sanatseverlerin katılımı ile 22 Ekim Perşembe günü açıldı.

Ayşegül Çinici Yazıcı'nın direktörlüğünü yaptığı Plato Sanat, bu defa sanatçının kütüphanesi, çalışma masası ve eserini birlikte sergiliyor. "Arka Bahçe" sergisi, sanatseverleri sanatçının kişisel geçmişine, gizli kalan dünyasına davet ederken, eserinin "doğru okunması" için rehberlik yapıyor. Plato Sanat Daimi Küratörü Marcus Graf, neden böyle bir sergi hazırladıklarını şöyle anlatıyor: "Sanatçıların stüdyolarına gittiğimde iki şeyi gözlemlemeyi ve araştırmayı severim; eserler ve kitaplık. Bir sanatçının kütüphanesi, onun entelektüel ilgi alanlarını yansıtmasından dolayı sanatçının eserine bir iç görü sunar. Sanatçının külliyatının karakterine, sayısız biçimsel ve kavramsal anlam bağlantıları sağladıklarından kütüphaneler, sanatçının çoğunlukla gizli kalmış dünyasına gizli bir giriş gibidir".

Sergide, Ansen, Kerem Ozan Bayraktar, Selçuk Ceylan, Sinan Demirtaş, İsmet Doğan, Murat Germen, Burcu Perçin, Hale Tenger, Erdoğan Zümrütoğlu'nun eserlerine ve arka bahçelerini oluşturan kişisel eşya ve kütüphanelerine yer veriliyor. "Arka Bahçe" sergisi, Ayvansaray'daki Plato Meslek Yüksekokulu Kampüsü'nde yer alan Plato Sanat Galerisi'nde 13 Aralık 2015'e kadar görülebilir.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title