Haberler

Araştırma: Yeni Zelanda'nın Güneyindeki Balıkların Dörtte Üçünde Mikroplastik Tespit Edildi

Güncelleme:

WELLİNGTON, 23 Eylül (Xinhua) -- Otago Üniversitesi'nden bilim insanları, Yeni Zelanda'nın güneyindeki ticari balık türlerinin dörtte üçünde mikroplastik buldu.

WELLİNGTON, 23 Eylül (Xinhua) -- Otago Üniversitesi'nden bilim insanları, Yeni Zelanda'nın güneyindeki ticari balık türlerinin dörtte üçünde mikroplastik buldu. Deniz Kirliliği Bülteni'nin Cuma günkü son sayısında yayınlanan araştırmaya göre, denizin dibinde ve yüzeyinde yer alan balıklar benzer miktarda, şekilde, boyutta ve renkte mikroplastik yuttu. Çalışmada, "Plastikler dünya genelindeki deniz ekosistemlerinin her yerinde bulunuyor. Bugüne kadar Güney Yarımküre'de özellikle de Güney Pasifik'te, ticari olarak önemli deniz balıklarının mikroplastik yutmanın yaygınlığı ile ilgili sınırlı araştırma yapılmıştı" ifadelerine yer verildi. Bu araştırmanın amacı mikroskopi ve Raman Spektroskopisi kullanarak Yeni Zelanda'nın güneyinde ticari olarak önemli 10 balık türünün yuttuğu mikroplastiklerin miktarını belirlemekti.

Çalışma mikroplastik liflerin yutulan en yaygın mikroplastik şekli olduğunu ve polietilenin Raman Spektroskopisi tarafından en yaygın tespit edilen polimer olduğunu belirtti. Bilim insanları, bir sene boyunca Otago kıyılarında yakalanan 10 yaygın türden 155 balık örneğine bakarak balıkların yüzde 75'inde mikroplastik yuttuklarına dair kanıt buldu. Çalışma, balık başına ortalama 2,5 ayrı partikül tespit edildiğini ve mikroplastik liflerin en yaygın olarak yutulduğunu da sözlerine ekledi. Yutulan mikroplastiklerin renkleri arasında en yaygın olarak mavi, siyah ve kırmızı görülürken ve tanımlanan plastiklerin yüzde 99,68'inin 5 mm'den küçük olduğu tespit edildi. Araştırmacılara göre insanların plastik yutan bu balıkları yiyerek mikroplastiklere maruz kaldıklarında ortaya çıkacak ekolojik ve sağlık risklerinin belirlemesi amacıyla daha fazla araştırma yapılması gerekiyor. Çevre Bakanı David Parker yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Zelanda hükümetinin Cuma günü, plastik atıkları sona erdirecek ve çevre üzerindeki etkisini azaltacak projeler için fon sağladığını duyurdu.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Yeni Zelanda Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title