Haberler

ANTALYA, GOLF TUTKUNU İNGİLİZLERİ BEKLİYOR

Güncelleme:

İNGİLTERE'nin Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarma kararının ardından golf merkezi Antalya'da İngiliz sporcular için rezervasyonlar başladı.

İNGİLTERE'nin Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarma kararının ardından golf merkezi Antalya'da İngiliz sporcular için rezervasyonlar başladı. Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği Türkiye ve Antalya Golf İhtisas Spor Kulübü Başkanı Cahit Şahin, Bu sezon 40 bin sporcu ve 200 milyon Euro'ya yakın gelir bekliyoruz dedi.

Turizm kenti Antalya, dünya genelinde golf turizmiyle de ön plana çıkıyor. Türkiye genelindeki 22 golf sahasından 16'sını bünyesinde barındıran kent, 100'den fazla ülkeden binlerce golf sporcusunu her sezon ağırlıyor. Almanya ve İngiltere ilk 2 sırada yer alırken eylül ayında başlayan sezon haziran ayında sona eriyor. Sezonda ortalama 200 bine yakın golf sporcusu hem tatil hem de spor yaparak ülke ekonomisine 500 milyon Euro'luk katkı sağlıyor. Sezonda kentte 500 binin üzerinde oyun oynanıyor.

İngiltere'nin sezon başından eylül ayına kadar Türkiye'yi kırmızı listede tutma kararı, golf turizminde endişelere neden oldu. Her ihtimali değerlendiren sektör temsilcileri, hazırlıklarını eylül ayı başı itibarıyla tamamladı. Türkiye'nin İngiltere'nin kırmızı listesinden çıkmasının ardından İngiliz golf sporcuları rezervasyon yapmaya başladı.

2019'UN YARISI HEDEFLENİYOR

Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği Türkiye ve Antalya Golf İhtisas Spor Kulübü Başkanı Cahit Şahin, golf sporu için hazırlıkların tamamlandığını, sporcuları hem tatil hem de golf için beklediklerini söyledi. Golf için gelen tatilcinin haftada 1500 Euro harcadığını söyleyen Başkan Şahin, iklimin, 5 yıldızlı tesislerin ve golf sahalarının turistler tarafından çok beğenildiğini kaydetti. Uluslararası çok sayıda turnuvaya da kentin ev sahipliği yaptığını belirten Şahin, pandemiden önce en iyi rakamların 2019 yılında kaydedildiğini söyledi. Şahin, Pandemi nedeniyle yüzde 70-80 civarı kayıplar yaşadık. Havalar güzel seyrediyor. İklim nedeniyle İngiliz ve Alman tatilciler golf sporu ve tatil için Antalya'yı tercih ediyor. Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılmasının ardından İngiliz turistleri bekliyoruz. Sezonumuz da zaten yeni başladı. Bu yıl her şey yolunda giderse 2019 yılının yarısı rakamları hedefliyoruz. Yaklaşık olarak 50 bine yakın tatilci ve 200 milyon Euro gelir hedefliyoruz. Bunun yarıya yakını İngiliz tatilcilerden dedi.

Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki golf sahaları, Kuzey Avrupa, Asya, Uzak Doğu ve Amerika'dan misafirlere ev sahipliği yapıyor. Her yıl düzenlenen turnuvalara da ev sahipliği yapan kent, Tiger Woods, Justin Rose, Lee Westwood gibi ünlü oyuncuları da ağırladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title