Haberler

Antalya demre'de festival coşkusu

Güncelleme:

Demre'de festival coşkusuAntalya'nın Demre ilçesinde Demre-Kekova Outdoor Yöresel Lezzetler Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Demre'de festival coşkusu

Antalya'nın Demre ilçesinde Demre-Kekova Outdoor Yöresel Lezzetler Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Demre Belediyesi'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediği Demre-Kekova Outdoor Yöresel Lezzetler Festivali'nin açılışı Noel Baba Meydanı'nda yapıldı. 4 gün süren festival kapsamında, açılışın ardından el sanatları sergileri düzenlendi. Çayağzı- Kapaklı Mahallesi Likya Yolu Yürüyüşü yapıldı.150 kişinin katıldığı yürüyüş yaklaşık 7 kilometre sürdü. Demre-Üçağız Mahallesi arasında 13 kilometrelik bisiklet turu düzenlendi. Ardından gruplar Kapaklı Mahallesi'nde bir araya geldi. Kapaklı Mahallesi'nde yöresel ürünler ve el sanatları sergileri açıldı.

Festivalin ikinci gününde tam bir heyecan yaşandı. 30 kişinin katıldığı Demre-Dirgenler Bisiklet Turu düzenlendi. Demre'de ilk kez off-road gösterileri gerçekleştirildi. Demre ve Kumluca'dan 47 aracın katıldığı, birinciliğin olmadığı gösterileri yaklaşık 3 bin kişi izledi. Gösterilerde küçük kazalar da yaşandı. Tolga Torbacı adlı göstericinin aracı devrildi. Başka bir araçla çekilen Tolga Torbacı, yoluna kaldığı yerden devam etti. Çamura saplanan araçlar diğer araçlar tarafından çekilerek kurtarıldı. 3 saat süren gösteriler nefes kesti. Ardından 20 kişinin katıldığı Karaemlik Çayı'nda bin 500 metrelik kano yarışları yapıldı. İki grup halinde yapılan yarışlarda birinciliği Murat Doğan kazandı. Demre'de ilk kez düzenlenen doğa fotoğrafı çekme yarışmasında ise polis memuru Murat Bulut birinciliği elde etti.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Demre'mizde 4 günlük bir festival var. Demre'nin tarihi, kültürü çok zengin bir yer. Bunun yanında mutfağını, kültürünü, örf ve adetlerini de tanıtmak hedefindeyiz. Bunun yanında alternatif turizmi hemşehrilerimize yayabilmek, onunla iç içe yaşatabilmek hedefindeyiz. Onlara ekonomik anlamda katkı sağlamak istiyoruz dedi.

Festivali izleyen Huriye Aslan, Demre'mizdeki festivalin etkinlikleri çok güzeldi. Bunların her zaman devam etmesini istiyoruz diye konuştu. Festivale katılan Japon Gagava Jua, Yürüyüş çok güzeldi. Manzara çok güzel. Doğa, deniz çok güzel. Ama çok sıcak dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kapaklı Antalya Demre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title