Haberler

Antalya CHP'li Erol'den Eski Vekillere Eleştiri

CHP'li Erol'den eski vekillere eleştiriCHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Antalya'da katıldığı toplantıda eski CHP'li vekilleri eleştirdi.

CHP'li Erol'den eski vekillere eleştiri

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Antalya'da katıldığı toplantıda eski CHP'li vekilleri eleştirdi.

CHP'nin 94'üncü Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Muratpaşa Belediyesi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Devrim Kök, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Gürsel Erol, özellikle 16 Nisan'da yapılan referandum sonrasında, partinin ideoloik temeller üzerinde, hem söylemleri, hem de programlarla ilgili ve kadroların yenilenmesi gerektiğini söyledi. Erol, Hatta söylemlerimizle ilgili olarak kendimizi revize etmemiz lazım. Yani günün koşullarına şartlarına göre kendimizi revize etmemiz lazım. Bunun da geçmişte örneği var dedi.

CHP'nin lider partisi olmadığını da sözlerine ekleyen Gürsel Erol, konuşmasını şöyle sürdürdü Bizim partimiz geçmişten gelen alışkanlıklar ve davranış şekilleri ile kadro partisidir. Ama ne yazık ki son dönemlerde biz kadro anlayışımızı ve kadro hareketini çok da uygulayabilir halde değiliz. Bunun üzüntüsünü de belirtmek isterim. Hayatını siyasete veren, partisine veren ama zor koşullarda bir dönem ya milletvekili olmuş, ya da olmamış bizim gibi CHP'liler var. Bir de particiler var. Bu particiler partiye kolay gelirler, kolay bir şey olurlar ve kolay giderler. Geçmişte bunların birçok örneği var. Mesela bakın; bugün Süheyl Batum nerede Bugün Emine Ülker Tarhan nerede Bugün İhsan Özkes nerede Bugün Faik Tunay nerede Bugün Birgül Ayman Güler nerede Bunlar geldiler, partide kolay bir şey oldular. ve kolay gittiler. Bizim öyle bir şansımız yok. Çünkü biz partici değiliz. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Gözümüzü burada açtık, burada kapatacağız.

Mustafa Akaydın ise Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihinin en karanlık sürecinden geçtiğini belirterek, 1923'ten sonra Türkiye'ye faşizm hemen hemen tüm boyutları ile yerleşti. Faşizmi sandıkla göndermek de kolay bir iş değil arkadaşlar, bunu bilelim. Onun için hepimizin son derece cesur olması gerekiyor. Son derece ajitatif siyaset yapması gerekiyor. Bundan başka bir kurtuluş yöntemi görmüyorum. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum hem içeride, hem dışarıda içler acısı diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket verildi ve ardından müzik dinletisi yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Erol Tunceli Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title