Haberler

Ankara Üniversitesi heyeti Almanya'daki bazı yükseköğretim kurumlarını ziyaret etti

Güncelleme:

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve beraberindeki heyet, Almanya'daki bazı üniversitelerde temaslarda bulundu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve beraberindeki heyet, Almanya'daki bazı üniversitelerde temaslarda bulundu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektör Ünüvar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Akreditasyon,

Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Sınağ, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özge Ülker ile Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öztürk, alanında öncü yükseköğretim kurumlarıyla ilişkileri geliştirmek ve yeni ilişkiler kurmak amacıyla Almanya'ya 5 gün süren resmi ziyaret gerçekleştirdi.

İlk ziyaretini Berlin Freie Üniversitesine yapan heyet, ardından Brandenburg Bilimler Akademisi, Hannover Veteriner Üniversitesi, Hohenheim Üniversitesi ve Karlsruhe Teknoloji Enstitüsünde incelemelerde bulundu.

Ziyaret edilen yükseköğretim kurumlarının temsilci ve heyetlerinden buralardaki faaliyetler hakkında bilgi alan heyet, ayrıca iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

Rektör Ünüvar'ın ziyaretlere ilişkin değerlendirmesi

Rektör Ünüvar, yaptığı açıklamada, Ankara Üniversitesi ile Almanya arasında tarihe dayalı yakın bir ilişki bulunduğunu ifade etti.

Almanya'nın, özellikle 1960'tan sonra birçok Türk vatandaşı için adeta ikinci vatan olduğunu belirten Ünüvar, "Milyonlarca Türk burada iş hayatını devam ettiriyor. İkinci, üçüncü kuşak burada doğdu, burada büyüdü." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin de 1930'lu yıllarda bazı Alman bilim adamları için ikinci vatan olduğunu hatırlatan Ünüvar, şunları kaydetti:

"O Alman bilim adamları hem İstanbul hem Ankara'da üniversitelerde çok ciddi işler yaptılar. Ankara Üniversitesi için söyleyecek olursam, özellikle Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi ile Hukuk Fakültesinde çok önemli akademik çalışmalar yaptılar. Hatta Alman bilim adamları kısa zamanda Türkçe öğrenerek, Türkçe kitap yazacak ve Türkçe seminer verecek kadar güçlü bir şekilde Türkiye ile bütünleştiler. Dolayısıyla hem Türkiye hem Ankara Üniversitesi ile Almanya arasında geçmişe dayanan böyle bir diyalog var. Bizler de hem bu ilişkileri yeniden canlandırmak hem de yeni iş birliklerine zemin hazırlamak için bu temasları gerçekleştirdik."

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Üniversitesi Almanya Rektör Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title