Haberler

Ankara haber... Ankara Büyükşehir Belediyesi, 'Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Hayata Geçiriyor

Güncelleme:

Ankara haberlerine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıllardır Başkent'in merkezinde âtıl halde bulunan Hıdırlıktepe, Atıfbey mahallesi ve İsmetpaşa’yı kentsel dönüşüm projesi ile yeniden kalkındıracak. İki aşamalı olarak yapılacak projede, 110 hektarlık alanın Ankara Kalesi, Hacı Bayram-ı Veli Cami ve Ulus’a bakan alanına sosyal tesislerin yer aldığı rekreasyon alanı, Yenidoğan’a bakan kısmına ise hak sahipleri için 500 adet konut inşa edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıllardır Başkent'in merkezinde atıl halde bulunan Hıdırlıktepe, Atıfbey mahallesi ve İsmetpaşa'yı kentsel dönüşüm projesi ile yeniden kalkındıracak. İki aşamalı olarak yapılacak projede, 110 hektarlık alanın Ankara Kalesi, Hacı Bayram-ı Veli Cami ve Ulus'a bakan alanına sosyal tesislerin yer aldığı rekreasyon alanı, Yenidoğan'a bakan kısmına ise hak sahipleri için 500 adet konut inşa edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı, yıllardır ihmal edilen ve sürekli olarak asayiş olaylarıyla adından söz ettiren Hıdırlıktepe, Atıfbey mahallesi ve İsmetpaşa'da yeni bir kentsel dönüşüm projesini daha hayata geçiriyor.

'Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi' hakkında bilgi veren Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, şunları söyledi:

"Hıdırlıktepe-Atıf Bey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi 2006 yılında başlamış, ancak 2012 yılında afet riski altında olan bir alan ilan edilerek bu kentsel dönüşüm yetkileri belediyemize devredilmiş. 110 hektarlık bu alanın içerisinde 5 bin 200 gecekondu vardı. Bu alanların Ankara kentine kazandırılacak bir alan olması gerektiği düşüncesiyle iki yıl önce projelerimize başladık. Kentsel dönüşüm alanı içerisinde bugüne kadar hak sahiplerinin yüzde 85'e yakınının mülkiyetleri ve gecekonduları belediye tarafından teslim alınmış, yıkılmış ve bu hak sahiplerine şu ana kadar 500 adet konut taahhüdünde bulunulmuştur. Yapacağımız konutlar ise Ankara kentinin siluetini bozmayacak bir şekilde yapılacak."

36 HEKTARLIK ALANA ÇOK AMAÇLI SOSYAL DONATILAR KAZANDIRILACAK

Ankara'yı 360 derece gören bölgeye çok önemli bir rekreasyon alanı kazandırmayı hedeflediklerini belirten Çankaya, " Proje çalışmamız sonuçlanmak üzere. 360 bin metrekare büyüklüğünde bir alanı Ankara'ya kazandırmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında, yamaçlarda hiçbir şekilde konut olmayacak. Ayrıca Bentderesi Vadisi'nin su ögesi olan Hatip Çayı'nın tekrar ortaya çıkarılmasını sağlayacağız" dedi.

Projenin rekreasyon alanında ise Hıdırellez Şenlik Alanı ve AnıtKent Arşiv ve Taş Müzesi, Kültür Teras Bahçeleri, Uluslararası Gençlik Kamp Alanı, çok amaçlı salon (nikah, kokteyl ve seminer salonu), Heykel Parkı, 2. Bahar Yaşlı Merkezi Seyir Terasları, Amfi Endemik Bitkiler Alanı, Yöresel El Sanatları Alanı, Düşünce Sporları Binası, Bentderesi Caddesi Su Yolu ve Havuzlar Füniküler Hattı, kafeteryalar, bisiklet ve yürüyüş yolları, otopark ve çok amaçlı meydan yer alacak.

Ankara'nın tarihi ve doğal yapısına uygun olarak inşa edilecek ve bir cazibe merkezine dönüştürülecek bu alanın turizme de katkı sağlayacağını söyleyen Çankaya "Hem Ankaralılara hem de turistlere hitap edecek şekilde birtakım soysal, kültürel, turistik ve tarihi aktiviteler yapacağız" dedi. Hıdırellez Şenlikleri'nin yeni adresinin Hıdırlıktepe olacağını söyleyen Çankaya, şunları söyledi:

"Anadolu geleneğinde önemli yer tutan Hıdırellez Şenlikleri'nin yeni adresi, artık Hıdırlıktepe'de oluşturulan rekreasyon ve 360 derece seyir terası olacak. Bu alanda Hıdırellez Şenlikleri'nin yapıldığı ve belli zamanlarda uluslararası veya ulusal etkinliklerin düzenlendiği şenlik alanı ve bir meydan oluşturmayı düşünüyoruz. Ayrıca Anıtkabir'in de kotuna karşılık gelen aynı yükseklikte bir Anıtkabir Atatürk Yolu gibi bir yolu da tasarladık. Bu tasarımda, aynı kotta yürürken bir tarafta özgün ağaçların arasında bir yaya yürüyüş yolu ya da bisiklet yolu, diğer tarafta da o yolun yamacına bakan taraflarında Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar Ankara'nın geçirdiği evreleri, Cumhuriyeti, başkentlilik ögesini ve Atatürk'ü simgeleyen birtakım yazılar ile eserlere yer vererek bir kültür tarihi yolu da oluşturmuş olacağız."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title