Haberler

Ankara'da Okullar Yarın Açılıyor

Ankara Vali Vekili Fahri Aykırı, Halk Arasında "Domuz Gribi" Olarak Bilinen "Pandemik A H1n1" Virüsünün Yayılmaması İçin Başkentte Eğitim Öğretimde Uygulanan Tatilin Sona Erdiğini, Yarın Okulların Açık Olacağını Bildirdi.

Ankara Vali Vekili Fahri Aykırı, halk arasında “domuz gribi” olarak bilinen “pandemik A H1N1” virüsünün yayılmaması için Başkentte eğitim öğretimde uygulanan tatilin sona erdiğini, yarın okulların açık olacağını bildirdi.

Aykırı, domuz gribi” vakalarının öğrenciler arasında yayılma göstermesi üzerine, 26 Ekim Pazartesi gününden itibaren eğitim ve öğretime 1 hafta süreyle ara verildiğini anımsattı.

Okulların kapalı olduğu dönemde gerekli temizlik çalışmasının yapıldığını bildiren Aykırı, tatil döneminin hastalıkla mücadelede fayda sağladığını söyledi. Aykırı, şunları kaydetti:

“Domuz gribi olarak bilinen “pandemik A H1N1” virüsünün yayılmaması için eğitim öğretimde uygulanan tatil sona erdi. Yarın okullar açık. Okulların kapalı olduğu 1 haftalık dönemde çocuklarda grip vakalarında azalma, yetişkinlerde ise artış saptandı. Velilerden, çocuklarının genel temizlik alışkanlıklarına dikkat etmelerini istiyoruz. Yarından itibaren Ankara'da aşılama çalışması başlayacak. Öncelikle sağlık personeli ve hacı adaylarına aşı yapılacak. Çocuklarla ilgili aşılama şu an için yok. Bu dönemin de yapılan çalışmalarla atlatılmasını bekliyoruz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title