Haberler

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi, Seçim Stratejilerini Açıkladı

İzmir'deki parti teşkilatını ziyaret eden Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, partilerinin çatısı altında, üç partiyle ittifak için görüştüklerini açıkladı.

İzmir'deki parti teşkilatını ziyaret eden Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, partilerinin çatısı altında, üç partiyle ittifak için görüştüklerini açıkladı.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, İzmir il teşkilatını ziyaret etti. Burada toplanan partililere hitap eden Çelebi, Anavatan misyonunu ayağa kaldırıp, eski günlerine kavuşturacaklarını öne sürdü. Anavatan Partisi'ni siyasetin baş aktörü yapacaklarını öne süren Çelebi, şöyle konuştu:

"Türk siyasetinde milli mücadele örneği veriyoruz. Geçmişte ülkemize büyük hizmetleri oldu. Ciddi anlamda Türkiye'yi geliştirdi, kalkındırdı. İnsanlara düşünce olarak dünyaya mücadele etmesinin önünü açtı. Lider ve önder bir parti oldu. Ancak, sonrasındaki gelişmelerden sonra, vatandaşlarının oy verme durumundan dolayı bizler cezalandırıldık. Biz suçluyuz. Vatandaşı kömür ve makarnaya indirmenin anlamı yok. Özal'ın şehit edilmesinden sonra siyaset kırılmaya gitti. Merkez sağda hiçbir inanç ve milli değeri suistimal etmeyen biri yapı, DYP ve ANAP'ın liderlerinin kişisel hırslarından dolayı, milleti düşünmemelerinden dolayı bizi direk çizginin dışına atmadı. Ama yavaş yavaş bizleri çıkardı. Tayyip Erdoğan'ın önünü biz açtık. Bizim hatalarımız açtı. Genel Başkanların sen ben duygusuna kapılıp milleti unutunca, nadasa bırakıldık. Sonra elimize gelen şansları da iyi değerlendirmedik."

En çok imam hatip liselerini kendilerini açtığını da söyleyen İbrahim Çelebi, "ANAP, 80 milyonun birliği kardeşliğidir. Geldiğimiz yapıya bakın, kim hayatından memnun. Herkesi pembe dizilerle uyuttular. Herkesi, banka kredi mağduru yaptılar, her insanı borçlandırdılar. Mutlu Türkiye'den eser yok. Şimdiki zaman, Osmanlıdaki lale devri gbi. Borçlar had safhada içten içe çürüyoruz. Çöpten ekmek toplayana insanlar varken saraylara yapılırsa, buna Allah da razı olmaz. Kulda razı olmaz. Kaçak sigaradan 6.5 milyar dolar peşmergeye, PKK, IŞİD'e gidiyor. Geçmişte, duble yolları biz yaptık. Ama keskin virajları düzeltiler sonra biz yaptık dediler" dedi.

"BİZİM DÖKÜNTÜLERİMİZİ TOPLADI"

CHP'den istifa edip Ana Parti'yi kuran Emine Ülker Tarhan'ı da eleştiren İbrahim Çelebi, "CHP sağa kaydı diye partiden istifa eden hanımefendi, gitti bizim eski ANAP döküntülerimizi topladı parti kurdu. Bunların nerelerden para aldığını, neyi parçalamaya çalıştığını biliyoruz. 46 ilde teşkilatlanmayı bitirdik. Bizden sonra başvuran hanımefendinin partisini, seçime soktular, ama bizleri sokmadılar. Biz parçalanma istemediğimiz için bizleri, istemiyorlar. Eski cumhurbaşkanımızın oğlu, o ne akla hizmet ediyorsa bizi engelliyor. Eski genel balkanımız bizi Karadeniz'de engelliyor. Bunlara ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Ama bizleri kimse engellemeyecek. Bunlara anlı şanlı odalarda oturduğu sırada biz direklere bayrak astık. Şimdi onlardan destek bekliyoruz ama desteği bırakın köstek oluyorlar. Bakan ya da milletvekili maaşıyla bizim sayemizde rahatça yaşayanlara, bu baba ocağına ihanet ediyorlar" dedi. Seçim ittifakı için görüşmeler yaptıklarını da söyleyen Çelebi, Yüksek Seçim Kurulu'na seçime girmek için müracaat ettiklerini, bununu yanı sıra iki yada üç partiyle Anavatan Partisi çatısı altında ittifak için görüştüklerini anlattı.

Twitter hesabından "90 yıllık reklam arası bitti" mesajını yayımlayan AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'ya da sert tepki gösteren İbrahim Çelebi, "Bir dönem daha milletvekili olmak için, şirin görünmek için böyle lafları söylüyor. Kendisi bikiniyle denize giriyor. Kimsenin, hayatına karışmıyoruz ama o kalkmış böyle bir laf ediyor, terbiyesiz hanımefendi. Daha ağır şeyler söyleyeceğim ama buradaki hanımefendilerden utanıyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çelebi Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

title