Haberler

Anadolu'dan gelen gençler eski payitaht Edirne'yi gezdi

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Yarın Çok Genç Olacak" projesi kapsamında 6 ilden gelen 108 öğrenci, Edirne'yi ziyaret etti, tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Yarın Çok Genç Olacak" projesi kapsamında 6 ilden gelen 108 öğrenci, Edirne'yi ziyaret etti, tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

Proje kapsamında Hakkari, Diyarbakır, Bitlis, Tunceli, Siirt ve Kars'tan 108 genç, öğretmenleri nezaretinde kente geldi.

Gençler Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camiler, Meriç ve Tunca nehirleri ile tarihi köprüler, 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Fatih Sultan Mehmet Müzesi, Edirne Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi ve Karaağaç Mahallesi'ndeki tarihi gar binasının da aralarında yer aldığı tarihi mekanları gezdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, gençlerle kentteki bir tesiste bir araya gelerek, kentin dokusuna ilişkin bilgi verdi.

Vali Canalp, gençleri Edirne'de misafir etmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Gençlerin yeni şehirler gezerek güzel anılar biriktirdiğini belirten Canalp, "Bu yıllarda yaşamış olduğunuz hatıralar, birbirinizle edinmiş olduğunuz arkadaşlıklar çok sağlam olur. Hafızanızda çok güzel izler bırakır. Hayatınızın ilerleyen dönemlerinde burada edinmiş olduğunuz arkadaşlıklar, dostluklar hep baki kalsın. İnşallah gezdiğiniz yerleri hep hatırlayarak hafızanızda güzel izle Edirne'den ayrılmış olun." dedi.

Gençler Edirne'ye hayran kaldı

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinden gelen Elif Sude Çakıcı, tarih ve kültür kenti Edirne'yi çok beğendiğini söyledi.

Proje kapsamında güzel yerler gördüklerini belirten Çakıcı, "Yarın Çok Genç Olacak projesiyle buraya gelip, yerinde görme şansını bizlere tanıyan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya teşekkür ederim. Edirne'de Selimiye Camisi'ni çok beğendim. Çanakkale'de Şehitler Abidesi'ni gezdik çok etkileyiciydi." diye konuştu.

Siirt'ten gelen Yasemin Akyünci de Edirne'nin çok misafirperver bir kent olduğunu ifade etti.

Kentin birçok noktasını ve tarihi mekanlarını gezdiklerini anlatan Akyünci, her öğrencinin tarihi kent Edirne'yi görmesi gerektiğini kaydetti.

Bitlis'ten gelen Asude Yayla, proje kapsamında önce Çanakkale'yi ziyaret ettiklerini belirterek, "Oradan Edirne'ye geldik. Burada da müzeleri gezdik, Selimiye ve Ulu camiyi gördük, tarihi köprülerden geçtik. Çok güzeldi." dedi.

Hakkari'den gelen Burhan Sevik ise Edirne'den etkilendiğini, üniversite tercihini Trakya Üniversitesinden yana kullanabileceğini dile getirdi.

Siirt'ten gelen Mustafa Aydın da kentin hem tarihi hem de turistlik bir yer olduğunu, ziyaretleri boyunca güzel vakit geçirerek tarihi eserlerle ilgili yeni bilgiler öğrendiklerini belirtti.

Proje kapsamında Edirne'yi gezen gençler otobüslerle İstanbul'a hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Bitlis Edirne Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title