Haberler

Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu'da Sel: AFAD Ekipleri Müdahale Ediyor

Güncelleme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( Afad ) Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu'da yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel dolayısıyla ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü bildirdi.

Afad'dan yapılan yazılı açıklamada, Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu'da yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarının meydana geldiği belirtilerek, "Gelen ihbarlara, AFAD ekiplerimizle emniyet, jandarma, itfaiye, DSİ, ilçe özel idare, KGM, 112, UMKE, Kızılay, YEDAŞ ve belediye ekiplerince müdahale çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir" denildi.

Araç sele kapıldı

Amasya-Erzincan Karayolu'nun 20'nci kilometresi Kışlacık mevkiinde dünkü yoğun yağış nedeniyle meydana gelen selden dolayı kara yolunun ulaşıma kapandığı, ekiplerin çalışmaları sonucu yolun 22.00 itibarıyla tek yönlü olarak trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, "Saat 16.50 sıralarında Amasya merkez Kışlacık Köyü Yukarı Şelale mevkiinde 3 vatandaşımızın içerisinde bulunduğu araç aşırı yağış nedeniyle sele kapılmıştır. Bir vatandaşımız kurtarılmış olup, bir vatandaşın cansız bedenine ulaşılmıştır, bir vatandaşın aranmasına devam edilmektedir" denildi.

Samsun'daki sel

Bugün, Samsun'un Ladik ilçesi Tüfeklidere Mahallesi'ndeki köprüde bir aracın mahsur kaldığı ve aracın içinde bir kişinin bulunduğu bilgisinin alındığı, mahsur kalan kişinin kurtarıldığı bildirilen açıklamada, "Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde eğitime bir gün ara verilmiştir. Ladik ilçesi Alıçlı Mahallesi'nde sele kapılan bir vatandaşın cansız bedenine ulaşılmıştır" bilgisine yer verildi.

Açıklamada, yoğun yağışlar neticesinde Ayancık yolu üzerindeki Yeniçam mevkiindeki derede taşmanın meydana geldiği, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı aktarıldı.

Köyde mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı

Ayancık'ın Kestanelik köyünde mahsur kalan 8 kişinin güvenli noktaya alındığı bildirilen açıklamada, Sinop-Ayancık Karayolu'nun Şerefiye köyü mevkiinde köprü tıkanması sonucu yolda su taşkınının meydana geldiği, köprünün altının temizlendiği kaydedildi.

Sinop merkezdeki kara yolunun ulaşıma açık olduğu, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdare ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirilen açıklamada, "Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu ve Düzce illerinden motopomp, vidanjör, kamyon, ekskavatör takviyesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere personel görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Kastamonu genelinde 38 köy yolu ulaşıma kapalı

Dün akşam saatlerinden itibaren meydana gelen sağanağın Kastamonu'nun Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinde etkili olduğu, an itibarıyla can ve mal kaybının bulunmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bozkurt ilçesinde ulaşımda aksama, Çatalzeytin ve Abana ilçelerinde dere taşması meydana gelmiştir. Bozkurt Bayramgazi köyünde bir araç sele maruz kalmıştır. Bayramgazi yolu tedbir amacıyla kapatılmıştır. Çatalzeytin ilçesi Paşalı köyü ve Sırakonak köyü bağlantısı heyelan sebebiyle kopmuş olup, ulaşımda oluşacak riskten dolayı jandarma ekiplerince önlem alınmıştır. Abana ve Bozkurt ilçelerinde 5 binada su tahliye çalışmaları devam etmektedir. Toplam 30 köye elektrik verilememekte, İnebolu ilçesinde bir köyde haberleşme arızası bulunmaktadır. Kastamonu genelinde 38 köy yolu ulaşıma kapalı olup, ilçelere ulaşım sağlayan ana arterlerde bir sıkıntı bulunmamaktadır. Abana ilçesinde Hacıveli istikametinde su birikintisi sebebiyle ulaşım geçici süre kesilmiştir. Yolda tahliye çalışması sürmektedir. Abana-Bozkurt arası ilçede su birikintisinden dolayı kısmen ulaşım durmuştur. Çatalzeytin Paşalı ve Yunuslar köyünde su taşkınları sonrası meydana gelen zararlar giderilmiştir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Sinop AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title