Haberler

Amasya'da sel sularına kapılan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı

Güncelleme:

Amasya'da yaşanan yoğun yağışlar sonucu sel sularına kapılan 3 kişiden 2'si kayboldu. Arama çalışmaları sonucu Murat Ekşi'nin cansız bedeni bulundu, Zilal Şahin'i arama çalışmaları sürüyor.

Amasya'da sel sularına kapılan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı.

Merkeze bağlı Kızılkışlacık köyüne pikniğe giden Murat Ekşi, Zilal Şahin ve eşi Serkan Şahin 05 AAD 046 plakalı otomobille sel sularına kapıldı.

Serkan Şahin, kendi imkanlarıyla araçtan kurtuldu, Murat Ekşi ve Zilal Şahin araçla birlikte kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve AFAD ekiplerince arama çalışması başlatıldı.

AFAD, jandarma, özel idare ve Samsun Jandarma Komutanlığı su altı arama kurtarma ekiplerince arama çalışması yapıldı.

Su altı arama kurtarma ekipleri Murat Ekşi'nin cansız bedenini yaklaşık 150 metre uzaklıktaki sulama göletinde buldu.

Zilal Şahin'i arama çalışmaları sürüyor.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD Başkanlığının yaptığı uyarılara paralel olarak Amasya genelinde yaşanan ve yer yer metrekarede 40 kilogramı aşan yoğun yağışlar alındığı söyledi.

Yağışlar sonucu kent genelinde ani taşkınlar yaşandığını anlatan Masatlı, şöyle devam etti:

"Merkez ilçemize bağlı Kızılkışlacık köyümüzde, piknik için bulunan Murat Ekşi, Zilal Şahin ve Serkan Şahin adlı vatandaşlarımız araçlarıyla birlikte sel sularına kapılmış, Serkan Şahin selden kendi imkanlarıyla kurtulmuştur. Yapılan ihbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, İl Özel İdaresi ve DSİ ekipleri sevk edilmiş olup, Sabahın erken saatlerinde ise bizzat şahsımın nezaretinde içinde Samsun İl Jandarma Komutanlığı su altı arama ve kurtarma ekiplerinin de yer aldığı AFAD, Jandarma, İl Özel İdaresi ve DSİ ekiplerince çalışmalara tekrar başlanmış ve bu çalışmalar sonucu Murat Ekşi adlı vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum. Zilal Şahin adlı vatandaşımızı bulmak için ekiplerimizin yoğun arama çalışmaları halihazırda sürmektedir." dedi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün haftalık hava tahminleri göz önünde bulundurularak, önümüzdeki 5 gün boyunca il genelindeki bazı bölgelerde yer yer yoğun ve sağanak yağışlar beklendiğini aktaran Şahin, "Halkımızca su baskını, sel, yıldırım düşmesi, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasını önemle rica ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title