Haberler

    Altın Elma'ları 'İşe Yarar Birşey' Topladı

    BU yıl yaklaşık 40 filmin gösterildiği 18. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, Frankfurt Cinestar Metropolis sinema salonunda düzenlenen ödül töreni ile kapandı.

    BU yıl yaklaşık 40 filmin gösterildiği 18. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, Frankfurt Cinestar Metropolis sinema salonunda düzenlenen ödül töreni ile kapandı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Frankfurt Başkansolosluğu, Hessen hükümeti, Frankfurt Belediyesi ve TÜRSAK Vakfı'nın da desteklediği festivalde Altın Elma ödülleri sahiplerini buldu. Yönetmen Pelin Esmer'in 'İşe Yarar Birşey', en iyi film, en iyi yönetmen ve görüntü yönetmeni dallarında Altın Elma ödüllerinin sahibi oldu. Yarışmada Hazar Ergüçlü (Kar) en iyi kadın, Bartu Küçükçağlayan (Kelebekler) en iyi erkek, Erkan Tunç (Martı) en iyi senaryo, Ekin Üzeltüzenci (Körfez) en iyi müzik ödüllerini aldı. Ödül törenine Vildan Atasever, Ezel Akay, Hazar Ergüçlü, Gani Müjde, yönetmen Murat Şeker, Pelin Esmer, yapımcı Şükrü Avşar ile TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar'ın da aralarında yer aldığı ünlü isimler katıldı.

    ALMANLARA SESLENDİ: BİRLİKTE FİLM YAPALIM

    Altın Elma Türkiye Jürisi Başkanı Ezel Akay, televizyon dizilerinin insanları yalnız bıraktığı izlenimi verse de hikaye anlatıcılığının altın çağını yaşadığını söyledi. Türk ve Almanların çok şanslı birliktelikle ortak hikayeler anlatır hale geldiklerini kaydeden Ezel Akay, Alman yapımcılara da "Birlikte film yapma yollarına bakalım" çağrısı yaptı.

    Pelin Esmer'e ödülünü Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı verdi.

    ÖDÜLLER ALMAN JURİDEN

    Ezel Akay başkanlığında Gani Müjde, Şükrü Avşar, Mehmet Acar, Vildan Atasever, Hakan Bilgin ve Çiçek Kahraman'dan oluşan Türkiye jürisi, yarışma için on film belirledi. Daniel Zuta, Sebastian Popp, Jutta Feit, Julia Irene Peters, Cornelia Schendel, Mehmet Arif Özserin ve Claudia Prinz'den oluşan Almanya Jürisi, Altın Elma kazanan filmleri seçti. Türk ve Alman üniversite öğrencileri arasında gerçekleşen kısa film yarışmasında yönetmenler Anıl Gürol (Hikayeci) ile Sarah Fürstenberg Altın Elma kazandı.

    ÖDÜL KAZANANLAR

    Feridun Karakaya'ya vefa ödülü; Erden Kıral, Işıl Yücesoy ve Cezmi Baskın'a yaşam boyu onur ödülleri verilen festivalde Altın Elma kazanan filmler şunlar oldu:

    En iyi film ödülü: İşe Yarar Birşey

    En iyi yönetmen: Pelin Esmer (İşe Yarar Birşey

    En iyi görüntü yönetmeni: Gökhan Tiryaki (İşe Yarar Birşey)

    En iyi kadın oyuncu: Hazar Ergüçlü (Kar)

    En iyi erkek oyuncu: Bartu Çağlayan (Kelebekler)

    En iyi senaryo: Erkan Tunç (Martı)

    En iyi müzik: Ekin Üzeltüzenci (Körfez)

    Seyirci ödülü: İstanbul Kırmızısı (Ferzan Özipek)

    Hazar Ergüçlü ödülünü ünlü oyuncu Vildan Atasever'den aldı.

    Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, en iyi görüntü yönetmeni ödülünü Gökhan Tiryaki'ye takdim etti.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Film Festivali Frankfurt Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title