Haberler

Almanya'daki saldırganın ruhsatlı silahları olduğu ortaya çıktı

Almanya'da Türklerin de aralarında bulunduğu 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren Tobias R.'nin ruhsatlı silahlarının olduğu ortaya çıktı.

Almanya'da Türklerin de aralarında bulunduğu 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren Tobias R.'nin ruhsatlı silahlarının olduğu ortaya çıktı.

Almanya'nu Hanau kentindeki silahlı saldırı ile ilgili Hessen Eyalet Başkanı Volker Bouffier ve Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth birlikte basın açıklaması yaptı. Olayın ardında yabancı düşmanı ırkçı bir motif olduğu bilgisini veren Beuth, federal başsavcılığın soruşturmayı devraldığını açıkladı. Beuth, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hanau'da farklı yerlere düzenlenen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti. Biri ağır olmak üzere çok sayıda insan da yaralandı. Yapılan takip ve araştırma sonucu saldırgana ulaştık. Şüpheli şahıs ve annesi evinde ölü olarak bulundu. Olayda kullanılan silah da ele geçirildi. Soruşturma çok kapsamlı bir şekilde sürdürülüyor. Olayı devralan federal başsavcılık saldırıyı terör saldırısı olarak derecelendirdi ve soruşturma bu düzlemde yürütülüyor. Şimdiye kadarki araştırmalarımız bunun yabancı düşmanı bir saldırı olduğunu gösteriyor. Saldırgan atıcılık sporuyla ilgileniyordu ve ruhsatlı silahları vardı. Soruşturmanın henüz başındayız; herkesten anlayış bekliyoruz."

"YAS TUTULMASI GEREKEN KORKUNÇ BİR GÜN"

Hessen Eyalet Başkanı Volker Bouffier de yaptığı açıklamada, bunun alışılmadık boyutta bir saldırı olduğunu belirtti. Herkesin çok üzgün olduğunu söyleyen Bouffier, "Çok farklı spekülasyonlar yapılıyor. Şimdilik soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürümesi için çalışıyoruz. Konuyla ilgili olarak telefonda Şansölye Merkel ile görüştüm ve bilgi verdim. Bugün yas tutulması gereken korkunç bir gün. Hessen'de yaşayan herkesin düşüncelerinin, Hanua'da hayatını kaybedenlerin ve onların yakınlarının yanında olmasını istiyorum. Onlarla birlikte olduğumuzu göstermemiz zor saatlerinde onlara bir teselli olacaktır" dedi.

Öte yandan Hessen Eyalet Parlamentosu bugünkü oturumunu iptal etti. Toplanan meclis, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından tekrar kapandı. Eyalette resmi binaların önüne siyah bayrak çekildi. Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in, olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Hanau'ya gittiği açıklandı.

(Mahmut Tosun /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Almanya Hessen Hanau Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title