Haberler

Almanya'da geçen yıl aşırı sağ ve Yahudi karşıtı saldırılar yüzde 15 arttı

Güncelleme:

Almanya'da 2022 yılında aşırı sağcı ve Yahudi karşıtı saldırı sayısının 2093 ile bir önceki yıla göre yüzde 15 arttığı bildirildi.

Aşırı sağ mağdur danışma merkezleri VBRG, 2022'de sağcı, ırkçı ve antisemitizm motivasyonlu şiddetin boyutlarına ilişkin bilançoları yayımladı.

VBRG Başkanı Robert Kusche, Berlin'de yaptığı açıklamada, geçen yıl yaklaşık 2093 aşırı sağcı ve Yahudi karşıtı saldırı kaydedildiğini, bunun da Almanya'da günde 5 kişinin aşırı sağcı saldırıya maruz kaldığı anlamına geldiğini belirtti.

Kusche, 2093 saldırıdan 2871 kişinin etkilendiğini, bunlardan 520'sinin çocuk olduğunu vurguladı.

Robert Kusche, ırkçı eylemler ve şiddetin, özellikle Almanya'nın doğusunda yaygın bir korku ve güvensizlik ortamı yarattığını, saldırıların bir önceki yıla göre yüzde 15 arttığını ifade etti.

Kusche, "Doğu Almanya'da mültecilere yönelik ırkçı eylemler, sığınma evlerine yönelik kundaklamalar ve birçok yerde antisemitizm ve ırkçılığın tahammül edilemez bir şekilde normalleşmesi, çok sayıda kişinin günlük hayatını zorlaştırıyor" dedi.

VBRG Başkanı, Almanya'da ırkçılıkla mücadelenin daha da güç kazanması için Adalet ve İçişleri Bakanlarını yeni düzenlemeler yapmaya çağırdı.

Berlin Ayrımcılıkla Mücadele Yasası Ombudsmanı Avukat Dr. Doris Liebscher de özellikle ırkçı motiflerin çoğu zaman soruşturma makamları ve mahkemeler tarafından fark edilmediği ya da dikkate alınmadığı eleştirisinde bulundu.

Liebscher, emniyet ve yargı alanında yeterli sayıda ırkçılıkla mücadele görevlisi bulunmadığını, bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Sınır Tanımayan Gençlik Derneği Başkanı Sultana Sediqi de "Çocuklara ve gençlere yönelik ırkçı saldırılar bir yıl içinde iki katına çıktı ve bu, ailelerin günlük yaşamları üzerinde büyük bir etkiye sahip. Aileler çoğu zaman kendilerini hukuk devleti kurumları tarafından terk edilmiş hissediyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Berlin Çocuk Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title