Haberler

Pelin Çift ve Tufan Gündüz 28 Şubat postmodern darbesini anlattı

Güncelleme:

Akşehir Belediyesinin davetlisi olarak ilçeye gelen televizyon programcısı Pelin Çift ve Prof. Dr. Tufan Gündüz 28 Şubatı anlattı.

Akşehir Belediyesinin davetlisi olarak ilçeye gelen televizyon programcısı Pelin Çift ve Prof. Dr. Tufan Gündüz 28 Şubatı anlattı.

Akşehir Belediyesi öncülüğünde kültür merkezinde gerçekleştirilen konferansta, 28 Şubat 1997 yılında demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen postmodern darbe süreci konuşuldu.

Yakın tarihin en karanlık süreçlerinden biri olan 28 Şubat'ın üzerinden 22 yıl geçtiğini, askerlerin yönetime bizzat el koymak yerine gerek medya, gerekse siyaset üzerinden operasyonlarla, hükümeti devirmek için neler yaşandığını anlatan Prof. Dr. Tufan Gündüz, konferans sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.

Konferans sonunda İlçe Kaymakamı İsmail Küreci ile moderatör Pelin Çift ve Prof. Dr. Tufan Gündüze birer plaket takdim eden Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya şunları söyledi:

"Tarih geleceğin aynasıdır. Tarihimizi bilmezsek, geçmişimizi bilmezsek geleceğimizden emin olamayız. Böyle olaylar yaşanmasa iyi olurdu, gerçekten çok mağduriyetler oldu. Ne olursa olsun, ne adına olursa olsun, demokrasiye vurulan darbe her zaman bizim karşısında durmamız gereken konudur. 28 Şubat; bu ülkenin ilerlemesinde ciddi bir engel olmuştur. İnşallah böyle olaylar bir daha tekrarlanmaz."

Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci de, o dönemin tanığı olduklarını ifade ederek "Kamu görevlisi olarak iki arada bir derede kalmış durumdaydık, maalesef bundan kaynaklı çok sıkıntılar çektik." dedi.

Konferans öncesi ise kültür merkezinin fuaye salonunda da 28 Şubat sürecini anlatan gazete kupürleri, haberler ve fotoğrafların yer aldığı bir sergi açıldı.

Yoğun katılımın olduğu konferansa, Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, ilçe protokol üyeleri, bazı kamu kurumlarının müdürleri, siyasi partilerin ilçe teşkilatlarının temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

28 Şubat Akşehir Konya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title