Haberler

Kars, Ağrı ve Erzincan'da 28 Şubat sürecine tepki

Güncelleme:

Kars, Ağrı ve Erzincan'da bir araya gelen AK Partililer ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, 28 Şubat sürecine tepki gösterdi.

Kars, Ağrı ve Erzincan'da bir araya gelen AK Partililer ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, 28 Şubat sürecine tepki gösterdi.

Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve partililer, 28 Şubat "postmodern darbe"nin 25. yıl dönümü dolayısıyla partinin İl Başkanlığı binasında bir araya geldi.

Çalkın, burada yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ta Ankara sokaklarında tankların yürütüldüğünü, anti-demokratik Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararları alındığını belirterek, "demokrasiye balans ayarı" denilerek dönemin hükümetinin istifaya zorlandığını söyledi.

Kadınlar ve genç kızların bu karanlık sürecin en büyük mağdurlarından olduğunu dile getiren Çalkın, "Darbecilerin kurduğu ikna odalarında nice kadın, inançları hiçe sayılarak horlanmış ve baskıya maruz kalmış, başörtüleri açılmaya zorlanmıştır. Bu odalarda psikolojik baskılara maruz bırakılan kızlarımızın çoğu üniversitelerdeki, liselerdeki eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalmış ve etkisi bugün dahi süren travmalar geçirmiştir." dedi.

Çalkın, söz konusu dönemde getirilen kanunsuz başörtüsü yasağı ile kadınların çalışma hayatında var olmalarının engellendiğini belirterek, "İnsanların, siyasi görüş ve inancından dolayı çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları ellerinden alınmıştır. Ülkesi, milleti için çalışan ve üreten sermaye dahi kategorize edilerek 'Yeşil sermaye' adı altında ötekileştirilmiştir." diye konuştu.

Ağrı

Ağrı'daki AK Partililer ve STK mensupları, 28 Şubat sürecine tepki göstermek için AK Pati İl Başkanlığı binası önünde bir araya geldi.

Grup adına basın açıklaması yapan Vasip Yılmaz, kadınlar ve genç kızların bu karanlık sürecin en büyük mağdurları olduğunu ifade etti.

O süreçte insanların inançları hiçe sayılarak horlandığını ve baskıya maruz kaldığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Vesayetçi zihniyetle mücadelemiz devam edecek. 28 Şubat için 'bin yıl sürecek' diyenler unutmasın ki 28 Şubat bin yıl sürmedi ancak biz 28 Şubat'ı bin yıl geçse de unutmayacağız. Demokrasimize ve milli iradeye her zaman sahip çıkacağız. 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milletimizle gösterdiğimiz mücadele bunun ispatıdır."

Erzincan

Erzincan'da AK Parti İl Başkanlığı binasındaki toplantı salonunda bir araya gelen AK Partililer, 28 Şubat sürecini eleştiren içerikli dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklaması okuyan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Şireci, Türkiye'nin darbelerin bedelini ağır ödemiş, travmalarla dolu siyasal ve toplumsal bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

28 Şubat sürecinin demokrasi tarihine postmodern darbe olarak geçen karanlık dönem olduğunu dile getiren Şireci, şu ifadeleri kullandı:

"Milletin vicdanında derin yaralar açan 28 Şubat süreci, demokrasiye ve sivil siyasete yönelik suikast olarak gerçekleşmiş, milletin iradesine olduğu kadar kalkınma çabasına da engel olmuş, gerici ve ilkel tertiptir. 28 Şubat'ta kadınların ve kız çocuklarının en temel hakkı olan eğitime erişimine acımasızca set koyanlar, bugün kimseye kadın hakları dersi vermeye kalkmasın. 'Bin yıl sürecek' dedikleri 28 Şubat'ın failleri, kız çocuklarının okulların kapısında akıttıkları gözyaşlarında boğulmuşlardır."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti 28 Şubat Türkiye Van Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title