Haberler

AİHM Başkanı Spano'nun yoğun Türkiye programı

Güncelleme:

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Robert Spano, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün daveti üzerine yarın Türkiye'ye gelerek 24. Dönem Hakim ve Savcı Adayları Eğitimi Açılış Programı'na katılacak ve dört gün süreyle çeşitli temaslarda bulunacak.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Robert Spano, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün daveti üzerine yarın Türkiye'ye gelerek 24. Dönem Hakim ve Savcı Adayları Eğitimi Açılış Programı'na katılacak ve dört gün süreyle çeşitli temaslarda bulunacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Spano, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün daveti üzerine yarın Türkiye'ye gelecek.

Dört günlük ziyaret kapsamında Spano ilk olarak 3 Eylül'de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşecek, daha sonra Türkiye Adalet Akademisinde 24. Dönem Hakim ve Savcı Adayları Eğitimi Açılış Programı'na katılacak. Spano, burada eğitim döneminin ilk "insan hakları" dersini verecek.

Aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından kabul edilecek olan Spano, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan ile görüşecek.

AİHM Başkanı Spano, 4 Eylül'de Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ve Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'le görüştükten sonra İstanbul'a hareket edecek, İstanbul Üniversitesinde kendisine fahri doktora unvanı verilecek.

5 Eylül'de Mardin'e geçecek olan Spano, kentteki tarihi yerleri gezecek, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek. Spano, 6 Eylül'de ise ziyaretlerini ve görüşmelerini tamamlayarak Türkiye'den ayrılacak.

Robert Spano'ya, AİHM'de Türkiye adına görev yapan hakim Saadet Yüksel eşlik edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Abdülhamit Gül Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title