Haberler

Aibpa Heyeti Çadır Kentti Ziyaret Etti

ŞANLIURFA (İHA) – AKDENİZ İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) heyeti Akçakale Süleyman Şah Konaklama tesislerinde Suriyeli mültecileri ziyaret etti.

ŞANLIURFA (İHA) – AKDENİZ İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) heyeti Akçakale Süleyman Şah Konaklama tesislerinde Suriyeli mültecileri ziyaret etti.

Ziyarete, Bolu Milletvekili AİBPA Ekonomi Komitesi Başkanı Ali Coşkun, Dış İşleri ve Protokol Başkanı Uzamanı Fikriye Yakıştıran, Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Görevlisi Betül Boydak, Avusturya AİBPA Enerji Komitesi Başkanı Stefan Schennach, İtalya Senatörü Maria Mussini, İtalya Senato Görevlisi Roberta Daddio katıldı. Heyeti, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, AFAD İl Başkanı Mahmut Sönmez, Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç, müdür yardımcıları Bekir Engül, Hasan Öztürk, Yasin Seyhan ve çadır kent içerisindeki, halkla ilişkiler, kadın meclisi ve çocuk meclisi birim sorumluları karşıladı.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, daha sonra çadır kent içerisinde bulunan Suriyeli mültecileri ziyaret etti. Tesislerin Türkiye'nin en büyük çadır kenti olduğunu belirten Ali Coşkun, "Buradaki gördüğümüz tablodan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak mutluluk duyuyorum, İftihar ediyorum. Çünkü Hem Ürdün'deki hem de Lübnan'daki kamplarda buradaki verilen hizmetin iddia ediyorum ki yüzde birini sağlamaları mümkün değildir. Bunu da yerinde burada görmüş olduk. Bu ziyaretin amacının, Suriyeli misafirlerin Türkiye'de nasıl ağırlandığını Avrupa ülkelerine göstermek olduğunu, bu tür ziyaretlerin Türkiye'nin imajını yükselttiğini söyleyerek başta Şanlıurfa Valiliğine, AFAD yetkililerine, Kaymakamlığa ve çalışan personele teşekkür ederim" dedi.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ise, "Avrupa Birliği parlamenterler adına heyetimiz burada kendilerine Süleyman Şah Çadır kentimizi gezdirip tanıtacağız. Ben Özellikle Sayın Milletvekilimizin nezdinde teşekkür ederim. Burada bütün personelimiz elinden geldiği kadar Suriyeli kardeşlerimize hizmet etmek için çabalıyorlar" dedi.

İtalya senatörü Maria Mussini ve Avusturya enerji komitesi başkanı Stefan Schennach da, "Bu çadır kent, hayal ettiğimizin çok çok ötesinde. Türk hükümetinin sağlamış olduğu imkanlar çok iyi. Suriyeli mülteciler evlerinden memleketlerinden uzak olsalar bile Kültürlerini geleneklerini burada sürdürebilmeleri bizleri çok sevindirdi" dedi.

Açıklamaların ardından, AİBPA heyeti Akçakale Süleyman Şah Konaklama tesislerinde barınan bir aileyi çadırında ziyaret ederek çocuklara oyuncak hediye ettiler. Çadır ziyaretinin ardından heyet çadır kentten ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Şah Ali Coşkun Şanlıurfa Akçakale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title