Haberler

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Tunceli'de bir program düzenlendi.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Tunceli'de bir program düzenlendi.

Tunceli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ahilik hakkında bilgiler içeren tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Programda konuşan Vali Osman Kaymak, Ahi Evran'ın o dönemde esnaf arasında dayanışma yaparken üretimdeki kaliteyi, ahlakı ve herkesin bir meslek sahibi olmasını, üretmesini öne çıkardığını bugün de bunun yapılmaya çalışıldığını belirtti.

Ahilikle Bektaşiliğin arasında yakın bir ilişki olduğunu belirten Kaymak, şunları söyledi:

"Bu nedenle de Alevi kültüründe aslında bu değerlerin yaşadığını yakinen görüyoruz. Tunceli'de şuna şahit oluyoruz, Tunceli, Türkiye'deki vergi tahsilatında geçen yıl birinci bu yıl da Kocaeli'den sonra ikinci sırada. Elektrik, su borçlarını ödemede Tunceli esnafının önde olması, yani esnafın borcuna sadık olması, borcunu ödemesi, borcunu namus borcu görmesi aslında bu Ahilik kültüründen Alevi kültürüne geçen bir ahlak. Bundan dolayı da ben esnafımıza teşekkür ediyorum."

Terör yatırımlara engel

Tunceli esnafının zor şartlarda ayakta durmasına rağmen öncelikle devlete olan borcunu ödemesinin takdire şayan bir durum olduğunu vurgulayan Kaymak, Valilik olarak esnafın sorunlarının çözümü için gayret ettiklerini söyledi.

Valilik olarak Tunceli halkının daha çok üretmesi, gençlerin yarına umutla bakması ve Tunceli'nin gerçek manada yaşanabilir bir kent olması için gayret gösterdiklerini ifade eden Kaymak, şöyle devam etti:

"Aslında ilimiz sahip olduğu tabi güzellikleriyle önemli bir potansiyele sahip ama maalesef terör olayları bizlerin bu güzellikleri Türkiye'ye paylaşmaya, daha çok üretmeye engel olmakta. Yatırımların ilimize gelmesine engel olmakta ve bu da bizleri üzmektedir. Şüphesiz devlet olarak bizler kurumlarımızla, askerimiz, polisimizle bu mücadeleyi yaparken Tunceli halkından çok büyük destek görmekteyiz. Güney'deki, Nusaybin'deki, Yükesekova, Sur'daki olayları izliyoruz. Tunceli'nin böyle olmamasında şüphesiz Tunceli halkının çok büyük desteği olmuştur. Ben o yönüyle de Tunceli halkına çok teşekkür ediyorum." dedi.

Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice de yaptığı konuşmada, Tunceli esnafının zor şartları içinde ayakta durmaya çalıştığını belirtti.

Tunceli esnafının yaşadığı zorlukları aşmak için çalışma yürüttüklerini vurgulayan Belice, şunları söyledi:

"Biz sorunlarımızı gerek siyasal iktidar nezdinde, gerek devletimizin yetkilileri nezdinde, ilimizde de değerli Valimiz Osman Kaymak, yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz, diğer meslek odalarımız, sendikalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimizle birlik beraberlik içinde çalışarak çözümü noktasında mücadelemize devam etmekteyiz. Bütün bunların çözümü yerelde el birliği, güç birliği ile esnaf kardeşlerimizin bize vereceği destek ve dayanışmayla ancak çözüme ulaşılabilecektir. Bu birlik ve beraberlik sağlanmadığı sürece bu sorunların çözümünün de sağlanması mümkün görünmemektedir."

Konuşmaların ardından yılın Ahisi seçilen Resul Mak'a plaket ve çeşitli hediyeler Vali Kaymak tarafından verildi.

Program Ahi ikramı kapsamında hazırlanan etli bulgur pilavının Vali Kaymak tarafından katılımcılara ikram edilmesiyle sona erdi.

Programa, Tunceli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Aşkın, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, Tunceli Ziraat Odası Başkanı Ali Söylemez, Tunceli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erdal Büyüktaş, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından Vali Kaymak ve beraberindekiler, esnaf ziyaretinde bulunup, esnafın Ahilik Haftası'nı kutlayarak hayırlı kazançlar diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title