Haberler

Adli yıl açılışı

Güncelleme:

Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da 2019-2020 adli yıl açılışı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da 2019-2020 adli yıl açılışı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Adana'daki törenler Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törene, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Torun, Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Adana Baro Başkanı Veli Küçük, hakim, savcı, avukatlar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi katıldı.

Mersin

Mersin Barosu tarafından Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törene CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve bazı avukatlar katıldı.

Törende, Yeşilboğaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın okundu.

Yeşilboğaz, burada yaptığı açıklamada, yeni adli yılın ülkeye, millete, avukatlara ve insanlığa mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Osmaniye

Osmaniye'de tören, Valilik kampüsü içinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, adaletin, var olan kavramların en ağırı olduğunu belirterek, "Hem yaşamda hem de ölümden sonra da var olduğuna inanılan tek olgu. Önemini sadece hukukçuların ve adalet insanlarının bilmesi gereken değil, yöneten, yönetilen, güçlü, güçsüz, varlıklı, varlıksız tüm insanların her adımında göz önünde bulundurulması gereken güç." dedi.

Osmaniye Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan'ın konuşmasının ardından tören sona erdi.

Hatay

Hatay'da adli yıl açılışı dolayısıyla düzenlenen program kapsamında, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren programın, akşam resepsiyonla devam edeceği öğrenildi.

Törene, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taceddin Pınar, Hatay Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral ve Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ile avukatlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title