Haberler

Adıyaman Üniversitesinde "Yemen'de Kadın ve Çocuk" Konulu Sergi

Adıyaman Üniversitesi Kültürel Gelişim Topluluğunca “Yemende Kadın ve Çocuk” konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Kültürel Gelişim Topluluğunca "Yemende Kadın ve Çocuk" konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Seyit Temir ile birlikte Merkezi Derslikler Fuaye Alanında yer alan sergiyi ziyaret etti. İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile yardım amacıyla Yemen'e giden gönüllülerin fotoğraflarının yer aldığı sergide, en mağdur kesim olan "Kadın ve Çocuk" teması işlenerek Yemen'de yaşanan insani krize dikkat çekildi.

Sergi ziyaretinde konuşan Rektör Gönüllü, yardım faaliyetlerini konu alan bu tür sergilerin insanlardaki yardımlaşma duygularının güçlenmesine vesile olduğunu söyledi. Yemen'de yaşanan iç savaş dolayısıyla binlerce insanın yaşamını yitirdiğini ve milyonlarca insanın da sağlık, gıda ve kıyafet yardımına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Rektör Gönüllü, "Yemen'de uzun bir süredir bir insanlık dramı yaşanıyor, fakat dünya kamuoyu bu drama sessiz. Koskoca bir ülke açlıkla, kanla, gözyaşıyla daha da büyük bir felakete doğru sürükleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ayrıca yardım kuruluşları ve gönüllüler, bu ateşe az da olsa bir su serpmek için yollara düşüyorlar, çeşitli platformlarda bu büyük drama dikkat çekmeye çalışıyorlar. Biz de üniversitemizde böyle bir sergi düzenleyerek, kamuoyunu aydınlatmayı ve bu büyük insanlık dramına karşı herkesin elinden geleni yapmasını sağlamayı amaçladık. Emek veren tüm öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Sergi hakkında bilgi veren Kültürel Gelişim Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Aydın ise, 7 yıldır Yemen'de yaşanan insani krizin artık ölümcül noktaya ulaştığını belirterek, "Bu sergiyi atalarımızdan bize miras kalan kardeşlik ve hasbilik duygusunu güçlendirmek amacıyla açtık. Oradaki kardeşlerimizin yaşadığı açlık, zulüm ve gözyaşını Hz. Ali'nin "Bir zulme engel olamıyorsanız en azından o zulmü duyurun" sözü gereği duyurup bu şekilde oradaki insanlara bir katkı sağlamayı hedefledik" diye konuştu.

Birbirinden çarpıcı fotoğrafların yer aldığı sergiye öğrenciler, üniversite personeli ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Üniversitesi Yemen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title