Haberler

Adana'da Hastanın Mide Ameliyatında Ölmesine İlişkin Dava

Adana'da mide küçültme ve mide fıtığı ameliyatlarının bir arada yapılması sırasında hastanın ölümüne neden oldukları iddiasıyla haklarında açılan davada beraat eden iki doktor, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nin, Adli Tıp Genel Kurulu'ndan rapor aldırılmaması nedeniyle verdiği bozma...

Adana'da mide küçültme ve mide fıtığı ameliyatlarının bir arada yapılması sırasında hastanın ölümüne neden oldukları iddiasıyla haklarında açılan davada beraat eden iki doktor, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nin, Adli Tıp Genel Kurulu'ndan rapor aldırılmaması nedeniyle verdiği bozma kararı üzerine, tekrar yerel mahkemede yargılanmaya başlandı.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık doktorlar Atilla A. ve Kemal Ş. katılmadı.

Ölen Fatih Besler'in yakınlarının avukatlarının geldiği duruşmada hakim, sanık doktorların kusurlarının bulunup bulunmadığının tespit edilmesi, kusurları varsa hangi eylemlerinden dolayı kusurlu oldukları ve gerekli tıbbi müdahale yapılsa dahi ölüm neticesinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönünde Adli Tıp Genel Kurulundan beklenilen raporun gelmediğini aktardı.

Avukatlar da raporun beklenilip eksik hususların giderilmesini istedi.

Hakim, duruşmayı Adli Tıp Genel Kurulunca hazırlanacak raporun mahkemeye gönderilmesi için erteledi.

Düğünlerde piyanistlik yapan Fatih Besler, 15 Aralık 2014'te mide fıtığı rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılmış, iddiaya göre mide küçültme ve mide fıtığı ameliyatlarının bir arada yapılması sırasında hayatını kaybetmişti. Ameliyata giren doktorlar hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan altışar yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Adli Tıp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title