Haberler

Adalet Bakanı Ergin Hatay'da Açıklaması

''Basınımız demokrasimizin en önemli kurumlarından bir tanesi. Bu anlamda basın özgürlüğünün tam anlamıyla temin edilmesi için Türkiye son yıllarda önemli çalışmalar yaptı. Uluslararsı standartl...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, basının demokrasinin en kurumlarından biri olduğunu ve bu anlamda basın özgürlüğünün tam anlamıyla temin edilmesi için Türkiye'de son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını, uluslararası standartları inşa etmek üzere önemli mevzuat değişikliğine gittiğini belirtti.

Ergin, Antakya'da yayın hayatına başlayan Köprü Gazetesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, gazetede fikir üreterek, emekleriyle çalışacak olanlara ve toplumu aydınlatmak için gayret sarf edeceklere yayın hayatlarında başarılar diledi.

Bölgenin ve beldenin kalkınmasının devamı için huzura olan ihtiyacın kaçınılmaz olduğunu ifade eden Ergin, şöyle devam etti:

"Basınımız demokrasimizin en önemli kurumlarından bir tanesi. Bu anlamda basın özgürlüğünün tam anlamıyla temin edilmesi için Türkiye son yıllarda önemli çalışmalar yaptı. Uluslararası standartları inşa etmek üzere önemli mevzuat değişikliğine gitti. Ben Çelik Akyürek ve değerli Hakan Akyürek beyi tebrik ediyorum. Yayın hayatında onlara başarı diliyorum. Tabii bölgemizin ve beldemizin kalkınmasının devamı için huzura ihtiyacımız var, bu kaçınılmaz. Hatayımızın son dönemde elde etmiş olduğu kazanımlar ve gelişmeler bundan sonrada devam edecek. Büyükşehir Yasası ile bu şehirde yaşayan insanımız, mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılama noktasında daha önemli imkanlarla buluşulacak ve bu ihtiyaçlar daha üst düzeyde karşılanacak inşallah, buna inanıyorum."

Bakan Ergin, idareciler, siyasetçiler ve bürokratlar ile medya arasında zaman zaman birbirini üzen hadiseler yaşandığını ancak neticede herkesin kendi işini yaptığını kaydetti.

Basının uyarıcı haberlerin, yaptıkları yayınların yöneticiler ve seçilmişler için yol gösterici olduğunun altını çizen Ergin, "Burada eleştirilerden istifade etmesini bilmek lazım ama elbette ki insanımızın da basından şunu talep etme hakkı var. Etik kurallara basınında uyması, yapacağı haberlerle ilgili temel kuralları ihlal etmeden habercilik yapması okuyucuların da en temel hakkı" dedi.

Köprü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çelik Akyürek de gazeteci olarak 35 yılını verdiği meslekten onur ve gurur duyduğunu belirtti.

Açılışa Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'ın yanı sıra bazı belediye başkanları ve davetliler katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Antakya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title