Haberler

ABD'nin Ukrayna'ya vereceği obüs toplarının ilk sevkiyatı yapıldı

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Ukrayna'ya verilmek üzere ABD'den ilk obüs topları sevkiyatının yapıldığını açıkladı.

Bir grup gazeteciye Ukrayna- Rusya Savaşı'na ilişkin bilgilendirmede bulunan Pentagon yetkilisi, sahada dünden farklı olarak büyük bir değişiklik gözlemlemediklerini ifade etti.

Yetkili, Ukrayna ordusunun Mikolayiv yakınlarındaki bir kasabayı Rusya'nın elinden aldığını, bu kasabanın nasıl alındığına dair net bilgileri olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Amerikan ordusunun stoklarından silah sağlanmak üzere Ukrayna'ya verilecek 800 milyon dolarlık yardımın bölgeye sevkinin sürdürüldüğünü dile getiren yetkili, "Son 24 saat içinde 4 uçuş daha yapıldı ve bu uçuşların bir kısmında obüsler de vardı." dedi.

Yetkili, gelecek 24 saatte de ABD'nin bölgeye obüs toplarını götürecek ek uçuşların yapılacağını belirtti.

Ukrayna'nın dışında Ukrayna askerlerine obüs toplarına yönelik eğitim verilmeye başlandığını bildiren yetkili, "Bu eğitimin bir hafta süreceğini bekliyoruz. Eğitilen Ukraynalı eğitmenlerin sayısı 50'den biraz fazla. Bunlar obüslerin nasıl kullanıldığını öğrenecekler ve Ukrayna'ya dönüp kendi askerlerine öğretecekler." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden, 13 Nisan'da Ukrayna'ya aralarında radar, insansız hava araçları ve obüs toplarının da bulunduğu 800 milyon dolarlık yardım yapılmasına onay vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title