Haberler

    AB Filistin okulunu tahrip eden İsrail'i kınadı

    Güncelleme:

    Avrupa Birliği, Batı Şeria'da yapımına destek verdiği bir ilkokulun İsrail ordusu tarafından yıkılmasını kınadı.

    Avrupa Birliği, Batı Şeria'da yapımına destek verdiği bir ilkokulun İsrail ordusu tarafından yıkılmasını kınadı. Avrupa Birliği (AB), İsrail işgali altındaki Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere ait bir ilkokulun İsrail ordusu tarafından yıkılmasını kınadı. AB Komisyonu'nun Dış İlişkiler Sözcüsü Peter Stano, bu tarz yıkımların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve çocukların eğitime ulaşım haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. Stano ayrıca İsrail'in uyguladığı keyfi yıkımların ve binaların zorla boşaltılmasının, Filistinlilerin acılarını daha da arttırdığını ve çatışmaları tırmandırdığını ifade etti.

    İsrail ordusu, geçen Pazartesi günü El Halil kentinin güneyindeki yerleşim birimi Mesafer Yatta'da, AB desteği ile kısa süre önce inşa edilen bir okulu tahrip ederek kullanılamaz hale getirmişti. El Cezire televizyonunun olayla ilgili haberine göre İsrailli askerler, okulda eğitimin devam ettiği bir saatte çocuklara şok bombaları attı.

    AB Komisyonu Sözcüsü Stano, İsrail, Adalet Divanı'nın geçen Mayıs ayında aldığı, Mesafer Yatta bölgesindeki köylerin zorla boşaltılması uygulamasının hukuka uygun olduğuna dair kararına atıfta bulunarak, bunun "Kabul edilemez" olduğunu dile getirdi. Söz konusu bölgede yaşayan yaklaşık bin 200 kişinin giderek artan bir baskı ve sindirme atmosferinde hayatlarını sürdürmeye çalıştığını belirten Stano, burada yaşayan halka, öğretmenlere ve insani yardım personeline getirilen sehayat kısıtlamalarının da bu baskının bir parçası olduğunu vurguladı.

    KNA / ET,TY

    Kaynak: Deutsche Welle / Güncel

    Avrupa Birliği Batı Şeria İsrail Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title