Haberler

8. Malatya Uluslararası Film Festivali - Kırmızı Halı Geçişi

8. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Uzun Metraj Film Yarışması'nda mücadele eden 'Anons' ve 'Güvercin' filmleri 5'er ödülün sahibi oldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'ncisi düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, kırmızı halı geçişi ve kapanış töreniyle sona erdi.

Sinema dünyasının ünlü isimleri ve davetliler Malatya Nikah Sarayı'ndaki tören öncesi kırmızı halıda yürüyerek basın mensuplarına poz verdi. Davetliler daha sonra festivalin kapanış programının düzenlendiği salona geçti.

Programda konuşma yapan Festival Direktörü Suat Köçer organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Uluslararası Kısa Metraj Film yarışmasında birinci olan "The Teacher"e ödülü Filistin Kültür Bakanlığı Sinema Bölümü Direktörü Lina Buhari Bokhary tarafından verildi.

Yönetmen Emre Konuk ise Ulusal Kısa Metraj En İyi Film Dalında Jüri Özel Ödülü alan 'Her şey Yolunda' ile birinci olan 'Sonsuz'a ödüllerini verdi.

Ulusal Ödüller

Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasını kazanan 'Anons' filminin ödülünü yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, Malatya Valisi Aydın Baruş'un elinden aldı. Coşkun, yarışmada ayrıca en iyi yönetmen ödülünün de sahibi oldu.

'Aydede' filmiyle 'En İyi Kadın Oyuncu Kristal Kayısı' ödülünü Ezgi Mola alırken, 'En İyi Erkek Oyuncu Kristal Kayısı' ödülü 'Güvercin' filmindeki rolüyle Kemal Burak Alper ve 'Halef' eserindeki performansıyla Baran Şükrü Babacan arasında paylaştırıldı.

Festivalde ayrıca 'En İyi Senaryo' ödülünü ise 'Aydede' filmiyle Abdurrahman Öner aldı.

Anons filmi ayrıca en iyi sanat yönetmeni, Film-Yön 'En İyi Yönetmen Ödülü', SİYAD 'En İyi Film Ödülü'nün de sahibi oldu.

En iyi yardımcı erkek oyuncu, Fahri Kayahan En İyi Müzik Ödülü ile en iyi kurgu ödülünü de 'Güvercin' filmi aldı.

Malatya Film Platformu Ödülleri

Festival kapsamında bu yıl 2'incisi düzenlenen Malatya Film Platformu kapsamında gerçekleşen yarışmalarda da ödüller sahiplerini buldu.

Uluslararası Senaryo Geliştirme Destek Ödülünü kazanan "Bir Tutam Karanfil", "Kurt" ve "Zamanımızın Bir Kahramanı" filmlerine ödülünü Azerbaycanlı yönetmen Elçin Musaoğlu takdim etti.

Ödüllü yönetmen Musa Uçakan da TRT Kısa Film Yapım Destek Ödülleri'ni kazanan "Kar Kış Kıyamet", "Kendini Gömen Adam" ve "Zemberek" filmlerinin ekiplerine ödüllerini verdi.

Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü ise "Aralık" filmine kazandı. Ödülü Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz verdi.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu da TRT Ön Alım Yapım Destek Ödülü'nü kazanan "Bir Düş Gördüm" eserine ödülünü verdi.

-Uluslararası ödüller

Senarist ve yönetmen Nuri Bilge Ceyhan, ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada, festivalde yarışan filmlerin çok iyi olduğunu belirterek, organizasyonu çok beğendiğini ve sorunsuz tamamlandığını söyledi.

Ceyhan, konuşmasının ardından Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü'nü kazanan "The Load (Yük)" filmine ödülünü verdi.

Oscar alan ve Hollywood oyuncularına da koçluk yapan yapan akademisyen Vernice Klier ise yarışma kapsamında 'Juri Özel Ödülü'nü almaya hak kazanan AGA eserine ödülünü takdim etti.

Özel Ödüller

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Kemal Sunal Halk Jurisi En İyi Film Ödülü'nün kazananını 'Çınar' olarak açıkladı.

Prof. Dr. Ulvi Saran ise kendi adını taşıyan özel ödülü 'Güvercin' filimin aldığını duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Film Festivali Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title