Haberler

72 Yıllık Sürgünün Ardından Anavatanda Düğün Heyecanı

Güncelleme:

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan Ahıska Türkleri, 72 yıllık sürgünün ardından anavatanlarında yaptıkları ilk düğünün sevincini yaşadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, ilçede ilk düğünlerini yaptı. İlçe halkının da katıldığı düğün, renkli görüntülere sahne oldu. Ahıska Türkleri ise, vatan topraklarında yaptıkları ilk düğünün mutluluğunu yaşadı.

Aslan Şahin ve Sevda Şahin isimli genç çift, mutluluklarını dile getirerek, "Anavatanımız Ahlat'ta olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bugünlere ulaştığımız için çok mutluyuz. Şükürler olsun" dedi.

"BİRLİKTELİĞİNİZİ ALLAH KORUSUN"

İlçedeki bir otelde yapılan düğüne katılan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, iki gencin yuva kurmalarına hep beraber şahitlik edeceklerini ifade ederek, "Gençlerimizin bu sevinçlerini paylaşacağız. Ben bu salonda bulunan her Ahlatlıyı yürekten kutluyorum. Bin bir türlü meşakkatle, sıkıntıyla, sürgünle yüz yüze kalmış olan kardeşlerimiz artık bir daha yurtsuz kalmamak için, bu yurdu makul kılmak için Ahlatlılar onları yalnız bırakmamışlar ve beraberdiler. Aşımızda, ekmeğimizde, toprağımızda birdir. Şu birlikteliğinizi Allah korusun" dedi.

"HEPİNİZİ EVİN SAHİBİSİNİZ"

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, oldukça güzel bir merasim için bir araya geldiklerini belirterek,"1 Haziran 2016 tarihi itibariyle sizleri burada ağırladık. Artık yavaş yavaş misafir hükmünüz ortadan kalkıyor. Hepiniz evin sahibisiniz. Vatandaşlık işlemlerinizde son aşamaya gelindi. Misafirlik artık bitiyor. Hepiniz burada nüfus cüzdanlarınıza kavuşacaksınız. Şimdiden hayırlı olsun. Belediye Başkanımız dedi ki 'Ahıskalı Ahlatlılar.' Hakikaten de öyledir. Görüyoruz ki artık kök salmaya başladınız. Burada ilk düğününüzü de yapıyorsunuz. Allah hayırlı etsin. Bu düğün, inşallah bu birliktelik, beraberlik vatanımıza, milletimize, alem-i İslam'a hayırlı ve uğurlu olur" diye konuştu.

AHISKA TÜRKÜ OYUNLARI

Yapılan konuşmaların ardından düğün, Ahıska Türklerinin oyunlarıyla devam etti. Düğüne İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, bazı kurum amirleri ve Ahlatlı vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Bitlis Ahlat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title