Haberler
Güncelleme:

50 Suriyeliyi kaçak çalıştırdığını itiraf eden esnaftan olay sözler: Haftalık bin lira veriyorum, aç oldukları için mecbur çalışıyorlar

Sokak röportajında yanında kaçak şekilde 50 Suriyeli çalıştırdığını açıkça söyleyen bir tekstilci sosyal medyada gündem oldu. "Peki neden Suriyeliler? Daha mı iyi biliyorlar işi?" sorusuna yanıt veren şahıs, Türklerin fazla para istediğini ve bu nedenle Suriyeli çalıştırdığını belirterek, "Bunlara haftalık bin lira veriyorum. Aç oldukları için, mecburiyetten çalışıyorlar. 'Yarın işe gelme' desem ağlarlar mesela. Türkler aç değil." dedi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (23)

Zamanla Akıllanan Adam:

ee hani bu Suriyelilere her şey bedavaydı. bedava ekmek, bedava barınma, sınavsız üniversite. neden karın tokluğuna çalışıyorlar hayret. suriyeliler ekmeğimizi elimizden almadı. biz kendimizin ekmeğini kestik. dürüst olsak devletten vergi kaçırmasak. daha güzel günler görebiliriz.

206
261
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

zamanla akıllanmamıssın sen ,git çalış haftalık 1000 tlye atıp tutması burdan yazması kolay tabi.

yanıt1
yanıt2
Cum Ün:

İşte işsizliğin sebebi

394
47
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Ülkemizdeki aşırı zamların enflasyonun sebebi de onlar

yanıt4
yanıt2
Güray Dilli :

Ne ala memleket. Sgk maaş vermek için prim ödenmesini bekler. İşsizlik fonu prim bekler , maliye vergi bekler. Aç oldukları için ucuza çalıştırıyormuş . Gözlerim yaşardı ,suriyeliler sağlık,eğitim,barınma,vb yapılan yardımlardan yararlanmaları cabası bir de enflasyonun yükselmesi vs

340
43
yanıtYanıtla
millet yorumu:

adam haklı turkler iş begenmiyor

68
256
yanıtYanıtla
Burak Bayhan:

Bence sen suriyeli çalıştır dostum. Sen onların yanında çalışmaya başladığında gözlerini açarsın dünyaya. Türk'ler aptalmı senin vereceğin 3-5 kuruşa çalışsın. Daha iyi kazanmak için çıkıp gider tabi akşama kadar türk'ü hamal gibi kullanamazsın.

175
25
yanıtYanıtla
Burak Bayhan:

Biz Türk milleti olarak akıllanmaya başladık. Hayatın gerçeklerini biliyoruz.Kpek gibi çalışıp sırtımıza semer vurdurtmuyoruz mesele iş beğenmiyor demek ise demeye devam edin biz ekmeğimizin peşindeyiz.

137
29
yanıtYanıtla
Sadık:

Türkiye almanya olmuş ,eskiden babalarımız ,almanların yapmadıgı işi yaparlarlardı ,şimdi Türkiyede aynısı .

69
49
yanıtYanıtla
taner ipek:

Hangi türkler hangi işleri beğenmiyor

yanıt53
yanıt25
Murat Kılıç:

İşveren olarak adam haklı. İstediğiniz kadar kızın Bizimkiler iş beğenmiyorlar. İnşaat ta 7 bin TL ye adam bulamıyoruz. Suriyelilere iftira atıp durmayın. Her söylenene inanmayın.Öyle bahsettiğiniz gibi yardım falan aldıkları yok. İş diye ağlıyorlar çalışmasalar aç kalırlar.

13
36
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

herkes masa başı iş, 20000 tl maaş istiyor, kadınlar yattığı yerden zengin koca istiyor. O insanlar yaşadıkları sıkıntılar yüzünden hem en ağır işlerde çalışıp hem de az paraya sömürülüyor.

11
16
yanıtYanıtla
musa tosun:

Devletimiz çalışan mültecilere oturum hakkı vererek sgk giriş kayıtları yapması sgk'sız çalıştıranlara da ağır cezalar vermesi gerekir. bu şekilde devam ederse hem işsizlik artar hem de aç gözlü işverenler çoğalır.

19
7
yanıtYanıtla
Serdar Pınar:

Marifet gibi anlatıyor bide. Onların basına gelen bizim basımıza gelecek vallahi ülkelerine bile almazlardı . Bırak ıs ekmek vermeyı

19
3
yanıtYanıtla
mustafa karasal:

Boş tenekeler gene yorum yazmış. Bizimkiler çalışsa bunlara gerek kalmazdı. Ama bizimkiler iş beğenmiyorlar. Ak Parti rahata alıştırdı şimdi sıkıyı görünce feryat figan ediyorlar. Her çıkışın inişi veya duraklaması olacak. Az sabredin her şey düzelecek.

3
10
yanıtYanıtla
Sakir Saban:

Bu adamin yaptigi, vatan hainligine kadar giden

6
2
yanıtYanıtla
barış :

suriyelilerin aç olduğu yalan... aç eğiller

4
2
yanıtYanıtla
Murat Yksl:

Söylicek birşey yok suriyeliler bize bişey yapmıyor aslında biz kendi kendinize yapıyoruz milletce birbirinize kol kanat gelmiyoruz işde dışardan gelende fırsatı değerlendiriyor asıl fırsatı tabiki iş verenler değerlendiyor

3
3
yanıtYanıtla
Erkan Can :

Devletlerin en asli görevlerinden biri vergi toplamak ve kaçakçılığının önüne geçmek değil mi ? gözgöre göre kaçak işçi çalıştıran binlerce şirket var ülkede..medeni ülkelerde bu suçların ciddi hapis cezaları var. bir de utanmadan mikrofona konuşabiliyor.

5
0
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bu resmen suçunu itiraftır devlete vergiden kaçınan resmi olan asgari ücreti uygulamayan bu şahıs sadece çalıştırdığı 50 kişiden ve kaçırdığı vergiden bile aylık 124 bin haksız ve kanunsuz kazanç sağlamaktadır.

2
0
yanıtYanıtla
cihad çakır:

Sonrada bazı zeki insanlar Türkler iş beğenmiyor der. İşverenler işçi değil köle istiyor. Bütün gün çalıştıracak, sigorta yapmayacak, eksik maaş verecek. Bunları kabul etmemizi bekliyor. Suç sende değil seni denetlemeye devlette. Bu adam işlem yaptılar mı yok.

1
1
yanıtYanıtla
sadece kadir:

SIRF SGK VERGİ VS ÖDEMEMEK İÇİN YAPIYOSUN. YESİNLER AÇ KALMASINLAR MUHABBETİNİ. 4 BİNTL YE BİZ SANA PARA VERELİM AYLIK GEL YANIMDA BAŞIMI KAŞI.

1
0
yanıtYanıtla
sadece kadir:

AYRICA BÖYLE TİP PATRONLARA DA AYAR OLUYORUM. NEYMİŞ TÜRKLER ÇALIŞMIYOR. 4 BİN TLYE ÇALIŞILIR MI. SURİYELİLERE TABİ SSK YAPMAZSIN KURU MAAŞ. VERGİ KAÇIRIRSIN.O VERGİYLE GİDER A SINIFI ARACA BİNERSİN. İŞİN GÜCÜN RAST GİTMESİN.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title