Haberler

"15. eTürkiye Ödülleri" sahiplerini buldu

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı, "15. e Türkiye Ödülleri" töreninde, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ve Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) projeleriyle ödüle layık görüldü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Bilişim Vakfı'nın (TBV) "15. eTürkiye (eTR) Ödülleri", çevrim içi düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende, Sağlık Bakanlığı, HES ile "Kamudan Vatandaşa En İyi Uygulama Ödülü", FİTAS ile de Enocta Özel Ödülü'nü aldı.

Törende konuşan, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Türkiye adına bu kadar kısa sürede geliştirilen uygulamanın gelinen teknolojik seviye açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bakanlık olarak, ülke adına yüksek teknoloji ürünlerini yerli ve milli olarak üretmenin gururunu yaşadıklarını belirten Birinci, "Bu ödülleri şartlar ne olursa olsun insanımızı şifa olmaktan başka gayesi olmayan, mutfakta bizimle çalışan ekip arkadaşlarımız, sahada çalışan filyasyon ekiplerimiz ve özellikle bu süreçte hastalarımıza şifa dağıtırken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımız adına, kısaca tüm sağlık ailesi adına almak istiyorum." dedi.

Birinci, ödülleri, TBV Genel Müdürü Başkanı Çağdaş Ergin ve Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı'ndan aldı.

Bu arada Sağlık Bakanlığı, daha önce "Kamudan Vatandaşa eHizmetler" kategorisinde, e-Nabız Sistemi ve Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi (ESİM) uygulamalarıyla da ödül almıştı.

HES ve FİTAS uygulamaları

Açıklamada, Türkiye'de 11 Mart 2020'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinden bir ay sonra kullanıma sunulan HES mobil uygulamasının, vatandaşta virüs konusunda farkındalığın oluşmasına katkı sağladığı ifade edildi.

Bugüne kadar 71 milyon kez indirilen HES uygulamasından 73 milyon kişi tarafından 138 milyon HES kodu oluşturulduğu, 5 milyar 13 milyon kez HES kodu sorgulandığı ve bu sorgulamalarda toplu taşıma kullanan 151 bin riskli kişinin tespit edildiği belirtildi.

Uygulama üzerinden 318 bin kişinin filyasyon ekibi değerlendirme, 265 bin kişinin aile hekimi değerlendirme ve 900 bin kişinin ise aşı anketini doldurduğu bildirildi.

FİTAS uygulaması saha çalışmalarıyla yayılımın önlendiği, risk grubundaki kişilerin erken tanı ile tedavisine başlanabildiği ve salgın yayılım haritası çıkarıldığı belirtildi.

Yatan hastaların günlük izlemlerine ait yoğun bakım, entübasyon, tedavi gibi izlem bilgilerinin yürütülmesinin sağlandığı, TÜİK ile ulusal bağışıklık haritasının çıkartılması amacıyla 153 bin kişiye antikor ve PCR testleri yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Sistemin sunduğu kapsamlı izolasyon tedbirleri sayesinde her bir pozitif vakanın 2,6 kişiyi enfekte etmesi, bu kişilerin izole edilmesi ile engellendi. Bugüne kadar toplam 67 bin kişiden oluşan 23 binden fazla ekiple yaklaşık 22 milyon filyasyon işlemi yapıldı. 114 bin kişiden oluşan 32 bin ekiple 33 milyon denetim işlemi yapılırken sistem üzerinden vatandaşlar 14 milyon kez arandı. Filyasyon ekiplerinin bugüne kadar yaptıkları ziyaretlerde kat ettikleri yaklaşık 8 milyon kilometrelik yol ile dünya etrafında 203 kere dönülebiliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı HES kodu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title