Haberler

Bilim İnsanları, Dünya Ödül Sahipleri Forumu'nda Bilimin Geleceğini Tartıştı

Güncelleme:

SHANGHAİ, 7 Kasım (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Shanghai'da çevrimiçi ve çevrimdışı olarak iki gün sürecek 5. Dünya Ödül Sahipleri Forumu, aralarında 27 Nobel Ödülü sahibinin de yer aldığı ödüllü 60 bilim insanının katılımıyla Pazar günü başladı.

Bilim İnsanları, Dünya Ödül Sahipleri Forumu'nda Bilimin Geleceğini TartıştıHavadan çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shanghai'da bulunan Çin (Shanghai) Pilot Serbest Bölgesi'ndeki Lingang yeni bölgesinde inşa halinde olan Dünya Ödül Sahipleri Forumu'nun ana binası görülüyor, 19 Ağustos 2022. (Fotoğraf: Jin Liwang/Xinhua)

SHANGHAİ, 7 Kasım (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Shanghai'da çevrimiçi ve çevrimdışı olarak iki gün sürecek 5. Dünya Ödül Sahipleri Forumu, aralarında 27 Nobel Ödülü sahibinin de yer aldığı ödüllü 60 bilim insanının katılımıyla Pazar günü başladı.

"İleri Bilim: Parlak Bir Gelecek Yarat" temalı forum, sürdürülebilir kalkınma, gıda güvenliği ve bilimsel alanda cinsiyet eşitliği gibi konuların ele alınacağı 20'nin üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Açılış töreninde, Dünya Ödül Sahipleri Birliği (WLA) Ödülü iki bilim insanına verildi. 2022 WLA Bilgisayar Bilimi veya Matematik Ödülü'nü Amerikalı bilgisayar bilimcisi Michael I. Jordan, 2022 WLA Yaşam Bilimi veya Tıp Ödülü'nü ise Alman biyokimyacı Dirk Görlich kazandı. Ödül ve sertifika dışında, iki bilim insanının her biri 10 milyon yuan (yaklaşık 1,38 milyon ABD doları) para ödülü aldı.

Shanghai'da kurulan Dünya Ödül Sahipleri Birliği'nin dağıttığı ödüller, bilime katkılarından dolayı dünya genelinde tanınmış araştırmacı ve teknoloji uzmanlarını onurlandırmayı ve desteklemeyi amaçlıyor. Ödüller bu yıl ilk kez verildi.

WLA ile Çin Bilim ve Teknoloji Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen forumda, uluslararası bilim camiasında üst düzey diyalog için bir platform inşa edilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Shanghai Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title